Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Κρήτη

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Κρήτη

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Κατηγορία 3) σήμερα Τρίτη, 29 Αυγούστου σε 21 περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα Τρίτη (29.08.2023) για 21 περιοχές της χώρας.

#Αττική & #Κύθηρα #Εύβοια #Βοιωτία #Φωκίδα #Φθιώτιδα #Ροδόπη #Έβρος #Κορινθία #Αργολίδα #Λακωνία περιοχές #Μεσσηνίας #Ηλείας #Αχαΐας #Αρκαδίας  #Δωδεκάνησα #Κυκλάδες #Ζάκυνθο #Κεφαλονιά #Ιθάκη & περιοχές #Κρήτης

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε μια πυρκαγιά τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 ή το 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή 112. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather