Υπόθεση Βαλυράκη: Η Εισαγγελέας ζητά να δικαστούν για δολοφονία από πρόθεση οι κατηγορούμενοι

Υπόθεση Βαλυράκη: Η Εισαγγελέας ζητά να δικαστούν για δολοφονία από πρόθεση οι κατηγορούμενοι

Να παραπεμφθούν οι συλληφθέντες ως κατηγορούμενοι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, ζητά η εισαγγελική λειτουργός που έχει αναλάβει την υπόθεση, σύμφωνα με δελτίο τύπου των δικηγόρων της οικογένειας του Χανιώτη πολιτικού.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κρίση αρμόδιου άμεσα για την υπόθεση εισαγγελικού λειτουργού που χαρακτηρίζει ως σοβαρές και επαρκείς τις ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος από τους δράστες. Μόνη αντίθετη άποψη έχει εκφρασθεί από τον ελεγχόμενο ήδη ποινικά και πειθαρχικά εισαγγελέα που αρχικά είχε θέσει στο αρχείο την υπόθεση.

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι στην ανακοίνωσή τους: «Άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι από σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με δράστες τους κατηγορούμενους.

Και αναδεικνύονται σοβαρά ερωτηματικά για την ορθότητα της αντικατάστασης της προσωρινής τους κράτησης τους παρά τη σοβαρότητα των στοιχείων και του αδικήματος μόλις έναν μήνα μετά την επιβολή της και το μήνυμα που αποπνέει».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Με πλούσιο και εμπεριστατωμένο σκεπτικό η εισαγγελέας κ.Γνεσούλη αξιολογεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αναδεικνύει τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος και την αξιοπιστία των κρίσιμων αυτοπτών μαρτύρων κατηγορίας και τα ευρήματα των ιατροδικαστικών και τεχνικών εκθέσεων ενώ με πληρότητα αποδομεί και διαψεύδει όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που υποβλήθηκαν. Μετά από αυτό αναμένουμε την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και τον γρήγορο προσδιορισμό της δίκης».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather