Υποψήφιος με τον Στ. Αρναουτάκη ο Σπύρος Μπαλαντίνος

Υποψήφιος με τον Στ. Αρναουτάκη ο Σπύρος Μπαλαντίνος

Την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ, Συνεχίζουμε», γνωστοποίησε με γραπτή δήλωση του ο Σπύρος Μπαλαντίνος.

Στην γραπτή δήλωσή του ο κ. Μπαλαντίνος αναφέρει πως «είναι μεγάλη τιμή και χαρά, όταν σε καλεί να συμπαραταχθείς μαζί του ένας άνθρωπος που έχει καταφέρει να ενώσει και να εμπνεύσει ανθρώπους και φορείς από την μία άκρη της Κρήτης έως την άλλη.
Αποδέχθηκα την πρόταση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη να είμαι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του Nομού Χανίων καθώς θεωρώ ότι ηγείται της προσπάθειας ώστε η Κρήτη να οδηγηθεί σε μια νέα εποχή με την αξιοποίηση και την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων.
Ζητώ την στήριξη σας ώστε να συμβάλω και εγώ στην υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής και στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, δημιουργώντας παράλληλα, μέσα από την ενίσχυση της οικονομίας, μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα κληρονομηθεί από τις μελλοντικές γενιές.
Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα, οι γνώσεις και η εμπειρία μου μέχρι σήμερα, θεωρώ ότι μου έχουν δώσει τις βάσεις ώστε να συνδράμω και εγώ, όποτε μου ζητηθεί στην υλοποίηση της συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής. Παράλληλα στόχος μου είναι να εργαστώ σε βασικούς τομείς που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και την ανάπτυξη του νησιού μας, όπως:
• Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης ώστε να αποκτήσουν τα Κρητικά Προϊόντα μια διαχρονική υπεραξία προς όφελος των παραγωγών.
• Η προώθηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με την υποστήριξη τόσο των υφιστάμενων επιχειρήσεων όσο και της νέας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
• Η διασύνδεση της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και απευθείας με τους ταξιδιώτες, μέσω βιωματικών εμπειριών, αναδεικνύοντας παράλληλα τον πολιτισμό του νησιού.
• Η ανάδειξη της φιλοσοφίας και της κουλτούρας της Κρήτης, ώστε μέσω του πολιτισμού και των τοπικών παραδόσεων, να προσεγγίσουμε ένα διαφορετικό τουριστικό μοντέλο για όλη τη διάρκεια του έτους, αποκομμένο από τον ήλιο και την θάλασσά που προωθούμε για τους καλοκαιρινούς μήνες.
• Την ενεργειακή αξιοποίηση των φυσικών πόρων και την ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών.
Ευελπιστώ η στήριξή σας να μου δώσει την ευκαιρία να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για την Κρήτη που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας.
Μπαλαντίνος Σπύρος
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Χανίων»

 

Βιογραφικό Μπαλαντίνος Σπύρος

Ο Σπύρος Μπαλαντίνος του Στυλιανού και της Νίκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, είναι σύζυγος της Μαρίας Ανδρεαδάκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.
Ως τέταρτη γενιά τυροκόμος, απασχολείται από μικρή ηλικία στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακών Κρητικών Τυροκομικών προϊόντων, έχοντας δραστηριοποιηθεί σε όλα τα επιμέρους τμήματα της επιχείρησης, από τις πωλήσεις και την διανομή έως και την παραγωγή των προϊόντων.
Από το 2013 είναι Υπεύθυνος Παραγωγής και Ποιοτικού Ελέγχου στο τυροκομείο της οικογένειας στο Βαρύπετρο Χανίων. Παράλληλα από το 2006 έως και σήμερα, δραστηριοποιείται ενεργά στον τουριστικό κλάδο, έχοντας αναλάβει την Διοίκηση και την διαχείριση του ξενοδοχείου Porto Kalamaki στα Χανιά.
Είναι πτυχιούχος με κατεύθυνση τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing από το Nottingham Trent University και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA International Business από το University of East London. Λόγω της εντατικής ενασχόλησης του με τον ποιοτικό έλεγχο, έχει πιστοποιηθεί ως επικεφαλής επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας, όπως FSSC 22000 και ISO 22000, ενώ παρακολουθεί συνεχώς πιστοποιημένα προγράμματα εξειδίκευσης για τον ποιοτικό έλεγχο, την τυροκομία, καθώς και για τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την εξαγωγή προϊόντων.
Το 2021 εξελέγη Πρόεδρος στην Ένωση Τυροκόμων Ν. Χανίων και είναι μέλος του Cluster Κρητικού Τυριού, με γνώμονα την ανάπτυξη της Κρητικής Τυροκομίας και Κτηνοτροφίας, καθώς και για την προώθηση των Κρητικών τυροκομικών σε υφιστάμενες και νέες αγορές.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather