Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης παροπλισμένου πλοίου στο Δήμο Αποκορώνου για το καταδυτικό πάρκο

Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης παροπλισμένου πλοίου στο Δήμο Αποκορώνου για το καταδυτικό πάρκο

Υπογράφηκε την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 ,μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κλουκιανάκη και του Διοικητή Ναυστάθμου Κρήτης, Αρχιπλοίαρχου Νεκτάριου Λυμπεράκη ΠΝ , ειδική σύμβαση παραχώρησης παροπλισμένου πλοίου με την ονομασία “Ρ/Κ ΝΕΣΤΩΡ”.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αποκορώνου «το πρώην πλοίο ρυμουλκό , το οποίο είναι παροπλισμένο σε κατάσταση Δ2 και ελλιμενίζεται στο Ναύσταθμο Κρήτης παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Αποκορώνου για τις ανάγκες δημιουργίας του αδειοδοτημένου καταδυτικού πάρκου στην περιοχή Ομπρόσγυαλος στον όρμο Κατεβάτη, στο βόρειο τμήμα του κόλπου του Αλμυρού, νότια του Ακρωτηρίου Δρέπανο Δ.Κ.Κεφαλά Αποκορώνου.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, «το προηγούμενο διάστημα είχε υπογραφεί σύμβαση της υπηρεσίας με τίτλο «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου (Νηογνώμονα/Ναυπηγού) για τον καθορισμό της μεθοδολογίας πόντισης των σκαφών για το Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου», ποσού 19.600,00 € μη συμπ. Φ.Π.Α. (24.304,00 € συμπ. Φ.Π.Α. 24%) καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ 2968/Β/5-5-2023 με το οποίο θεσπίζονται για πρώτη φορά στην χώρα οι “Όροι και διαδικασία πόντισης πλοίων, ναυαγίων, πλωτών ναυπηγημάτων ή άλλων τεχνητών καταφυγίων ιχθύων για την ανάπτυξη του κλάδου των καταδύσεων αναψυχής” απαιτείται Βεβαίωση από Νηογνώμονα/Ναυπηγό ότι ο τρόπος πόντισης και η έδραση είναι ασφαλής καθώς επίσης ότι και τα εν θέματι μέσα πόντισης είναι απαλλαγμένα από ουσίες, όπως καύσιμα, λιπαντικά, επιβλαβή εξοπλισμό και λοιπά απορρίμματα, η παρουσία των οποίων είναι δυνατό να επηρεάσουν δυσμενώς το θαλάσσιο περιβάλλον, καθιστώντας το ακατάλληλο για τις προβλεπόμενες κατά περίπτωση χρήσεις, καθώς και το χρονικό διάστημα για το οποίο θα παραμείνει σε αυτή την κατάσταση δίχως να προκαλούνται δυσμενείς συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Μαζί με τις συμβάσεις που επίσης έχουν ήδη υπογραφεί α) για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Υπηρεσίες καταδυτικού συνεργείου για την εγκατάσταση φωτοσήμανσης και οικολογικού αγκυροβολίου στο Καταδυτικό Πάρκο Δ. Αποκορώνου»,προϋπολογισμού 70.002,96€ αφορά και β) για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΥΦΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ Δ. ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ» ,προϋπολογισμού 199.144,00€, θα δοθεί στο καταδυτικό πάρκο Αποκορώνου σάρκα και οστά μετά από χρόνια επίμονων προσπαθειών»

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης,δήλωσε: «Πατώντας γερά, κοιτώντας μπροστά με σιγουριά, συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather