Υποχρεωτική η παρουσία αλυσίδων σε όλα τα οχήματα από τον Οκτώβριο

Υποχρεωτική η παρουσία αλυσίδων σε όλα τα οχήματα από τον Οκτώβριο

Υποχρεωτικά εφοδιασμένα με αλυσίδες αναμένεται να είναι τα οχήματα από Οκτώβριο έως και Απρίλιο. Ειδικότερα, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε σε Αθηναϊκό ραδιόφωνο την υπογραφή υπουργικής απόφασης που αναφέρει ότι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στο όχημά τους αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή να φέρουν χιονολάστιχα. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτή η υποχρέωση θα αφορά και κατοίκους περιοχών που βλέπουν χιόνι μια φορά την δεκαετία, όπως στα αστικά κέντρα της Κρήτης, τα νησιά κλπ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς και μάλιστα θα εξετάζονται δειγματοληπτικά. Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι η απόφαση θα ισχύσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι να δημοσιοποιηθεί.

Για τον νέο ΚΟΚ

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος Μαϊού θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τεθεί σε διαβούλευση. Εκτίμησε σχετικά ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει τεθεί σε λειτουργία και σημείωσε ότι θα πλησιάζει την πραγματικότητα χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια. Όπως είπε θα μειωθούν τα όρια ταχύτητας στις πόλεις και θα αυξηθούν σε κάποια σημεία των εθνικών οδών.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather