Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

Παρουσία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελου Τουρνά, ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, μεταξύ του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Γιώργου Κωτούλα.
Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των εργασιών για το εμβληματικό μνημείο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη των Χανίων. Μετά από 109 χρόνια συνεχούς λειτουργίας η Δημοτική Αγορά -που είχε εγκαινιαστεί στις 4 Δεκεμβρίου 1913 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο- κλείνει, με το έργο ανακατασκευής να έχει σύμφωνα με τη σύμβαση ορίζοντα δύο ετών.

Σε σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε στις διαδικασίες μέσα από τις οποίες δρομολογήθηκε η ανακατασκευή του μνημείου χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα ως ιστορική για την πόλη των Χανίων, καθώς υπογράφεται η σύμβαση για την ανακατασκευή του μνημείου της αγοράς που αποτελεί ορόσημο για την πόλη. Ακόμα, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να δρομολογηθεί το έργο.

Στο ιστορικό κατασκευής της Αγοράς την πρώτη δεκαετία του 1900 και στο γεγονός ότι κατασκευάσθηκε μέσα σε δύο χρόνια, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς που χαρακτήρισε την Αγορά ως ένα από τα εμβληματικότερα κτήρια της πόλης και στολίδι για τα Χανιά.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφερόμενος στην ανακατασκευή της Αγοράς, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο εμβληματικό έργο που -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα Χανιά και όλη την Κρήτη.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι τεχνικές αποτυπώσεις του μνημείου και οι κυρίως εργασίες αναμένεται να αρχίσουν εντός 15 ημερών. Ήδη, οι 52 επιχειρηματίες που ασκούσαν δραστηριότητα μέσα στη Δημοτική Αγορά έφυγαν από τον χώρο και πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν σε καταστήματα που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather