Ξεναγήσεις από εικαστικούς καλλιτέχνες στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Ξεναγήσεις από εικαστικούς καλλιτέχνες στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Με μεγάλη προσέλευση κοινού και εξαιρετικά σχόλια από τους επισκέπτες ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου η έκθεση  104 έργων ζωγραφικής 64 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών της συλλογής του Αντώνη και της Άζιας Χατζηιωάννου υπό τον τίτλο το “Το πάθος του ορατού”, που διοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων  σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ελισάβετ Πλέσσα. Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της έκθεσης, διοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων ακόμα μια ειδική ξενάγηση για το κοινό που θα θελήσει να γνωρίσει εις βάθος τα μυστικά της παραστατικής ζωγραφικής, από έναν εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής.

Την Πέμπτη,  15 Σεπτεμβρίου στις 20.30  ο ζωγράφος και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, Δημήτρης Ανδρεαδάκης θα ξεναγήσει με την δική του ματιά  τους επισκέπτες.

Τη διοργάνωση συνοδεύει δίγλωσσος (ελληνικά-αγγλικά), πλήρως εικονογραφημένος κατάλογος, σε επιμέλεια της Ελισάβετ Πλέσσα και σχεδιασμό της Εριφύλης Αράπογλου, με κείμενα των συλλεκτών Αντώνη και Άζιας Χατζηιωάννου, του ακαδημαϊκού και ζωγράφου, Αλέκου Λεβίδη, του προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, Σταύρου Ζουμπουλάκη και της επιμελήτριας. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της έκθεσης ανέλαβε ο Σταύρος Παπαγιάννης/ Stage Design Office.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather