Ξεκινούν οι αιτήσεις για εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Ξεκινούν οι αιτήσεις για εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι από την Παρασκευή 29-09-2023 έως και τη Δευτέρα 09-10-2023 και ώρα 23.59 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής ως εξής:
α) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.
β) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Εξετάσεις, παρακαλούμε να μεριμνήσουν ώστε έγκαιρα να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια της απαιτούμενης διαδικασίας για την υποβολή της αίτησής τους έως τη Δευτέρα 9-10-2023 και ώρα 23.59.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τις περιοχές όπου θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα ανά γλώσσα και επίπεδο γλώσσας και το ωρολόγιο πρόγραμμα των εξετάσεων, έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων: http://www.didechan.gr/2023/08/2023_24.html»

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather