Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας δεξαμενής άρδευσης στον δυτικό Αποκόρωνα

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας δεξαμενής άρδευσης στον δυτικό Αποκόρωνα

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή της «Νέας Δεξαμενής Άρδευσης Δυτικού Τμήματος Ζώνης Ι –Δυτικού Αποκόρωνα και τα έργα σύνδεσης με την υφιστάμενη Δεξαμενή και Αρδευτικά Δίκτυα» και η εγκατάσταση τέθηκε σε καθεστώς λειτουργίας.

Το χώρο που έγινε το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ΄ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Ο.Α.Κ., επιθεώρησαν την Πέμπτη 08/06/2023 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β.Δυτικού Αποκόρωνα, κ. Γιάννης Σπανουδάκης, ενώ μεταξύ άλλων τοπικών και υπηρεσιακών παραγόντων, παραβρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της γης που παραχωρήθηκε για να δημιουργηθεί το σημαντικό αυτό αρδευτικό έργο στην περιοχή, κ. ΑντώνιοςΛαγαράκης, ο οποίοςήταν εμφανώς συγκινημένος από το αποτέλεσμα, το οποίο σημαίνει πολλά για το Δυτικό τμήμα του Αποκόρωνα.

«Πρόκειται για ένα Αναπτυξιακό έργο, το οποίο από εδώ και στο εξής, θα συμβάλει με καθοριστικό τρόπο, στην άρδευση, στις καλλιεργητικές ανάγκες των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής του Δυτικού Αποκόρωνα και θα προσφέρει θετικό πρόσημο, στην «πραγματική» οικονομία της περιοχής. Η καλλιέργεια του Αβοκάντο, εισέρχεται πλέον στη νέα της εποχή, έχοντας στην «φαρέτρα» της, ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο κατορθώσαμε ως Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου και τον Τ.Ο.Ε.Β. Δυτικού Αποκόρωνα, να το «δώσουμε» σε μια περιοχή, που πραγματικά το είχε ανάγκη», υπογράμμισε σε σχετικές του δηλώσεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κ. ΧαράλαμοςΚουκιανάκης, ανέφερε: «Έπειτα από συνεχή και δίκαια αιτήματα των παραγωγών της περιοχής λύνεται ένα πρόβλημα 30 ετών. Διακόπτεται η τροφοδοσία των δικτύων της περιοχής Δυτικού Αποκόρωνα , από τη δεξαμενή των Μεγάλων Χωραφιών , με ακατάλληλα νερά για τις καλλιέργειες από τις πηγές Ζούρμου και πλέον η τροφοδότηση θα γίνεται από τις πηγές των Αρμένων. Το σημαντικό αυτό έργο θα έχει προφανές όφελος για τους παραγωγούς της περιοχής, λόγω της προστασίας των καλλιεργειών τους από την ξήρανση αλλά και της δυνατότητας στρεμματικής επέκτασης της πολύ προσοδοφόρας καλλιέργειας αβοκάντο. Η ορθά αρδευόμενη καλλιέργεια αβοκάντο και η δυνατότητα επέκτασής της θα εκτοξεύσει την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και κυρίως θα κρατήσει τους νέους μας στον τόπο τους. Ευχαριστώ από καρδιάς τον ΤΟΕΒ Δυτικού Αποκόρωνα για την άψογη συνεργασία, τον δωρητή του οικοπέδου κ. Αντώνιο Λαγαράκη του Στυλιανού, τον Ο.Α.Κ και ειδικότερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Άρη Παπαδογιάννη για τη δημιουργία και λειτουργία μιας νέας σημαντικής για την οικονομική ζωή της περιοχής εγκατάστασης, από ιδίους πόρους. Εμείς ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε το αναπτυξιακό μας έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ευημερίας των παραγωγών, βρίσκοντας λύσεις στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather