Ξεκίνησαν στα Χανιά οι ψεκασμοί καταπολέμησης των κουνουπιών

Ξεκίνησαν στα Χανιά οι ψεκασμοί καταπολέμησης των κουνουπιών

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Εταιρεία ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. η σύμβαση για την ανάθεση υπηρεσιών ολοκληρωμένης καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης, για τα έτη 2023, 2024 και 2025.

Κύριος στόχος του έργου είναι η προστασία και διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας απέναντι σε ασθένειες όπως η ελονοσία, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο Δάγγειος Πυρετός, η αποτροπή εισαγωγής άλλων μεταδοτικών ασθενειών, καθώς και η ελαχιστοποίηση της όχλησης από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Η Σύμβαση αφορά όλη την γεωγραφική περιοχή της Κρήτης, (αστικό, αγροτικό, περιαστικό και φυσικό σύστημα των Π.Ε.), με ιδιαίτερη έμφαση στο οικιστικό και τουριστικό περιβάλλον της παράκτιας ζώνης.

Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε περισσότερα από 100 υγροτοπικά συστήματα, σε περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα καναλιών και ρεμάτων, σε περισσότερες από 5.000 εστίες αναπαραγωγής στο περιαστικό σύστημα, καθώς και σε περισσότερα από 30.000 φρεάτια όμβριων υδάτων και άλλες σημαντικές εστίες σε μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις της νήσου.

Οι εργασίες των ψεκασμών στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ξεκίνησαν την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, και θα συνεχίζονται όλο το επόμενο διάστημα.

Για την αναφορά από τους πολίτες σημείων ανάπτυξης εστιών και προβλημάτων όχλησης  αλλά και για να δίνονται πληροφορίες σχετικές με το εκτελούμενο έργο καταπολέμησης κουνουπιών, η ανάδοχος εταιρεία λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 17:00 ανοικτή γραμμή επικοινωνίας 8001124424 (χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather