Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2022 στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2022 στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου 2022, οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους, θα διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, θα εμπνευστούν, θα εξερευνήσουν, θα παίξουν με τη φύση και μέσα από πρωτότυπες δράσεις θα ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας επανέρχεται.

Κεντρικός στόχος είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.

Βασικό βιβλίο εφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό».

Οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022, διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν την συμμετοχή τους εγκαίρως. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather