Βράβευση του Δήμου Χανίων από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το πρόγραμμα “ESTIA”

Βράβευση του Δήμου Χανίων από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το πρόγραμμα “ESTIA”

Στο Δημαρχείο του Ηρακλείου μετέβη την Τρίτη η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, όπου παρέλαβε το βραβείο του Δήμου Χανίων από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση της συμμετοχής της Ύπατης Αρμοστείας στο πρόγραμμα “ESTIA”, ένα πρόγραμμα που αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και την ένταξη των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, Jason Hepps, απένειμε βραβείο στους Δήμους και φορείς της Κρήτης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “ESTIA” και που συνέβαλλαν στην επιτυχή υλοποίησή του.

 

Κατά την παραλαβή του βραβείου η κ. Ζερβουδάκη δήλωσε: “Είναι τιμή για τον Δήμο Χανίων να συνεχίζει ένα πρόγραμμα αξιόλογο για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η ένταξη αυτών των ανθρώπων στην καθημερινότητα και κοινωνία μας”, ενώ υπογράμμισε πως “θα σταθούμε, σαφώς, αρωγοί στη συνέχιση του προγράμματος”.

Στη βράβευση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας και ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather