Βανδαλισμοί στους τάφους των Βενιζέλων

Βανδαλισμοί στους τάφους των Βενιζέλων

Αποκατάσταση ζημιών από συνεργεία του Δήμου Χανίων

Βανδαλισμοί και δολιοφθορές στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 23/03/2023, από αγνώστους, όπως διαπιστώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και τα συνεργεία του Δήμου.

Από τους βανδαλισμούς προκλήθηκαν ζημιές σε λάμπες φωτισμού, αλλά και στο άγαλμα του Καγιαλέ, ενώ, όπως κατέγραψαν τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, οι άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε όλους τους κάδους απορριμμάτων, που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης, που βρέθηκε νωρίτερα σήμερα στο σημείο τόνισε: «Ερχόμενοι εδώ αντικρύσαμε μια πραγματικά θλιβερή εικόνα, με το βεβηλωμένο άγαλμα του Καγιαλέ, τις ζημιές στον φωτισμό αλλά και την προσπάθεια εμπρησμού στον περιβάλλοντα χώρο. Η πιθανή εξάπλωση της φωτιάς θα μπορούσε να είχε πλήξει τμήμα του αστικού ιστού».

Σημειώνεται ότι τα τεχνικά συνεργεία αλλά και τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Χανίων βρέθηκαν στο σημείο και αποκατέστησαν άμεσα τις φθορές, ενώ έγινε και καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather