Τον Οκτώβριο η έκτακτη ενίσχυση στους ελαιπαραγωγούς της Κρήτης για την ακαρπία λόγω παγετού και καύσωνα

Τον Οκτώβριο η έκτακτη ενίσχυση στους ελαιπαραγωγούς της Κρήτης για την ακαρπία λόγω παγετού και καύσωνα

Αποζημιώσεις των Κρητικών για την μεγάλη καταστροφή που υπέστη φέτος η ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη σε ποσοστό 70-90% ανάλογα την περιοχή από τον παγετό του περασμένου Φλεβάρη αλλά και από τον πρώιμο καύσωνα του Μαΐου την περίοδο του Πάσχα ενέκρινε η Κομισιόν.

Ο φάκελος που εστάλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως ανακοίνωσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου κ.Μύρωνας Χιλετζάκης έγινε δεκτός για έκτακτη ενίσχυση όλων ελαιοπαραγωγών του νησιού εξαιτίας της ακαρπίας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών στο νησί μας.

Αυτό σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα καθοριστεί το ύψος της έκτακτης αυτής ενίσχυσης που θα δοθεί στους Κρητικούς ελαιοπαραγωγούς είτε πρόκειται για κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είτε ετεροεπαγγελματίες παραγωγούς. Τα χρήματα αναμένονται γύρω στον Οκτώβριο.

Η φετινή παραγωγή ελαιολάδου μετά βίας μπορεί να φτάσει τους 20.000 τόνους στην Κρήτη μειωμένη κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τους 70.000 τόνους πέρυσι που σημαίνει και οικονομική καταστροφή για την τοπική οικονομία γι αυτό και το “ζεστό” χρήμα που θα φτάσει μπορεί να μην λύνει το πρόβλημα αλλά είναι μαι σημαντική οικονομική βοήθεια για όσους έχουν πληγεί.

Πηγή: ekriti.gr

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather