Το λιμεναρχείο Χανίων και το μουσείο τυπογραφίας επισκέφθηκε η Σέβη Βολουδάκη

Το λιμεναρχείο Χανίων και το μουσείο τυπογραφίας επισκέφθηκε η Σέβη Βολουδάκη

Η Σέβη Βολουδάκη, υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ, συναντήθηκε χθες με τον Υπολιμενάρχη Χανίων κ. Ν. Γιαννουλάκη, τον Διοικητή του Α΄ Λ/Τ Χανίων κ. Ε. Κοκολογιαννάκη και το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων. Κατά την συνάντηση η κ. Βολουδάκη ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης, ανεπάρκειας κτιριακών υποδομών καθώς και υφιστάμενων αδικιών που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί των Χανίων, σε ένα νομό με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες – μεγάλη και δύσβατη ακτογραμμή, γειτνίαση του νησιού με τις αφρικανικές ακτές, παραλίες που αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, φαράγγια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις κτλ.

Η κ. Βολουδάκη δήλωσε: «Είναι παράλογος ο διαχωρισμός της Κρήτης σε ανατολική και δυτική όσον αφορά στην μοριοδότηση των λιμενικών και οδηγεί στην υποστελέχωση των λιμενικών σταθμών του Ν. Χανίων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν μπορεί η Ιεράπετρα για παράδειγμα να θεωρείται παραμεθόριος και τα Σφακιά όχι. Επίσης, είναι σημαντικό να υπάρξει αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Λιμεναρχείου και για τη διευκόλυνση των λιμενικών στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά και των πολιτών στις συναλλαγές τους με το λιμενικό».

Στην συνέχεια, η κ. Βολουδάκη επισκέφθηκε το Μουσείο Τυπογραφίας στο ΒΙΟΠΑ και ξεναγήθηκε στη συλλογή του από τη Διευθύντρια του Μουσείου κ. Μ. Κοντομυτάκη. «Μια πραγματικά ωραία δουλειά, ένα ταξίδι στην ιστορία μια σπουδαίας εφεύρεσης που άλλαξε την ροή της ιστορίας, της τυπογραφίας. Πραγματικά ένα μουσείο-κόσμημα για το νομό και την Κρήτη», σχολίασε η κ. Βολουδάκη στο τέλος της επίσκεψης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather