Το κυοφορούμενο deal του ΣΥΝΚΑ με τον Μασούτη, καλείται να εγκρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Το κυοφορούμενο deal του ΣΥΝΚΑ με τον Μασούτη, καλείται να εγκρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπαίνει η συμφωνία συνεργασίας του Μασούτη με τον ΣΥΝ.ΚΑ. Η συγκέντρωση με την οποία η Μασούτης αποκτά τον αποκλειστικό και κοινό, κατά περίπτωση, έλεγχο επί του κλάδου χονδρικού και λιανικού εμπορίου του ΣΥΝ.ΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, που απαρτίζεται από καταστήματα λιανικής και χονδρικής, συμμετοχές σε επιχειρήσεις, συμβατικές σχέσεις, ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία, γνωστοποιήθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή στις 4 Μαρτίου.

Η γνωστοποιούμενη συγκέντρωση αφορά την αγορά λιανικής και χονδρικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ, όμως, η συγκέντρωση καλύπτει και τους κλάδους τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας.

Μέσω του deal με τον ΣΥΝΚΑ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα περάσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η αλυσίδα Μασούτης αποκτά πρόσβαση σε μια από τις πιο δύσκολες, ιδιαίτερες, μεγάλες, λόγω του τουρισμού και με έντονο το τοπικό στοιχείο αγορές της χώρας. Παράλληλα του ανοίγει την πόρτα σε νησιά των Κυκλάδων, του Ιονίου και των Δωδεκανήσων, όπου ο ΣΥΝΚΑ και μέσω εξαγορών έχει κτίσει θέση τα τελευταία χρόνια, και του δίνει την κρίσιμη εκείνη μάζα που χρειάζεται, έναντι αφενός των ανταγωνιστών του και αφετέρου σε σχέση με τους προμηθευτές.

Το deal προβλέπει τη συμμετοχή των δύο πλευρών, δηλαδή της Δ. Μασούτης και του ΣΥΝΚΑ, με 50-50% στη νέα εταιρεία «ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.». Ο ΣΥΝΚΑ θα διατηρήσει το management και την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο στη νέα εταιρεία. Οι ταμπέλες στα καταστήματα της Κρήτης θα παραμείνουν με το σήμα του ΣΥΝΚΑ, όπου το brand είναι ισχυρό -είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης με μερίδιο 20%-, αλλά και επειδή το τοπικό στοιχείο είναι πολύ έντονο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ιστορία.

Πηγή: euro2day.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather