Το ίδρυμα Βενιζέλου, “ανεβάζει” την ιστορική ομιλία του Ειρηναίου Γαλανάκη, για την Ένωση της Κρήτης

Το ίδρυμα Βενιζέλου, "ανεβάζει" την ιστορική ομιλία του Ειρηναίου Γαλανάκη, για την Ένωση της Κρήτης

Με αφορμή την σημερινή επέτειο για την συμπλήρωση 107 ετών από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, η οποία λόγω των συνθηκών δεν θα εορταστεί όπως συνήθως, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» παρουσιάζει στο κανάλι του στο YouTube μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του μεγάλου ιεράρχη Ειρηναίου Γαλανάκη.

Ο αείμνηστος μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου και πρώτος πρόεδρος του Ιδρύματος ήταν ο ομιλητής στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την 1η Δεκεμβρίου 2004 στην εκδήλωση την οποία είχε διοργανώσει το Ίδρυμα.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Ειρηναίου Γαλανάκη, προβάλλεται από το αρχείο του Ιδρύματος σύντομο κινηματογραφικό υλικό από την επίσημη τελετή με την οποία επισφραγίστηκε η ένωση την 1η Δεκεμβρίου 1913 στον Φιρκά, όπου διακρίνονται ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’, ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος και οι εμβληματικοί αγωνιστές της κρητικής ελευθερίας Χατζημιχάλης Γιάνναρης και Αναγνώστης Μάντακας.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:00 στη διεύθυνση: https://youtu.be/1CtvJAwkUsI

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather