Το ερχόμενο Σάββατο 5/2 ενθρονίζεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Το ερχόμενο Σάββατο 5/2 ενθρονίζεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Ξεκινά σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου, με την παρουσία του στο Προεδρικό Μέγαρο για την τελετή της διαβεβαίωσης ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η διαδικασία συνεχίζεται το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στην έδρα της αρχιεπισκοπής στο Ηράκλειο, όπου θα γίνει η ενθρόνισή του παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

Αναλυτικά, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα τον υποδεχτεί στην αριστερή πλευρά του αύλειου χώρου του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Μηνά, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και θα τον προσφωνήσει.

Στη συνέχεια θα γίνει αντιφώνηση από το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και θα εισέλθουν στο ναό όπου θα γίνει μία εικοσάλεπτη τελετή με προσφωνήσεις από Ιεράρχες και τον Περιφερειάρχη.

Στο Ηράκλειο για την τελετή ενθρόνισης αναμένονται  50 πρόσωπα από Ελλάδα και εξωτερικό, δύο αρχιερείς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστρίας και ο μητροπολίτης Θεόδωρος Μεϊμάρης, από την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κύπρου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Όρος Σινά, ενώ θα παραστούν και αρχιερείς που είναι φίλοι του νέου Αρχιεπισκόπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον Άγιο Μηνά θα εισέλθουν 200 άτομα, τα οποία θα έχουν προσωπική πρόσκληση, ενώ άγημα του στρατού θα αποδίδει τιμές και η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίζει.

Θα ακολουθήσει γεύμα στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» παρουσία 150 ατόμων.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει αρχιερατική λειτουργία στον Άγιο Τίτο και αμέσως μετά ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα συναντήσει και θα συνομιλήσει με πολίτες. Στις 19:30 θα υπάρξει δείπνο στο «Εν πλω».

Το πρωί της Κυριακής θα γίνει αρχιερατικό συλλείτουργο και μετά τις 11 το πρωί ο κ. Ευγένιος θα δει πάλι πολίτες. Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί γεύμα στη Ρογδιά στο «Ρόδι», ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνει δείπνο στην Αρχιεπισκοπή.

Το πρωί της Δευτέρας ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα λειτουργήσει στο νεκροταφείο Αγίου Κωνσταντίνου και μετά θα κάνει τρισάγιο στον τάφο του Ευγένιου Ψαλιδάκη καθώς συμπίπτει με τα συναπαντήματά του.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather