Το έντυπο συναίνεσης που θα κληθούμε να υπογράψουμε πριν εμβολιαστούμε

Το έντυπο συναίνεσης που θα κληθούμε να υπογράψουμε πριν εμβολιαστούμε

Οι πολίτες που θα εμβολιαστούν το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα, θα πρέπει να δώσουν είτε προφορική συγκατάθεση ή να υπογράφουν ένα έντυπο με το οποίο θα επιβεβαιώνουν ότι έχουν ενημερωθεί – μεταξύ άλλων –   για τις πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες αλλά και τον κίνδυνο μη εμβολιασμού.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν δύναται να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

Το έντυπο αυτό θα συμπληρώνεται κατόπιν της προφορικής μας συγκατάθεσης για την διενέργεια του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

 

Το έντυπο αυτό θα συμπληρώνουν όσοι επιθυμούν να συναινέσουν γραπτώς στο να εμβολιαστούν, ή όσοι δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να παράσχουν προφορική συγκατάθεση.
Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather