Το δικό του πρατήριο καυσίμων απέκτησε ο δήμος Χανίων

Το δικό του πρατήριο καυσίμων απέκτησε ο δήμος Χανίων

Ακόμα μια νέα δομή του Δήμου Χανίων, το Δημοτικό Πρατήριο Καυσίμων, παρουσίασε χθες ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στον τοπικό τύπο, παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης.

Σκοπός του Δημοτικού Πρατηρίου Καυσίμων Χανίων είναι να προμηθεύει με καύσιμα τα 142 οχήματα, μηχανήματα έργου και δίκυκλα του Δήμου Χανίων, χωρίς να χρειάζεται στο εξής να συνάπτει ξεχωριστές συμβάσεις με ιδιωτικά πρατήρια. Την ίδια στιγμή η προμήθεια καυσίμων θα γίνεται με τιμές χονδρικής πώλησης, ετησίως, εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους από τα ταμεία του Δήμου.

Η τροφοδότηση καυσίμων θα γίνεται μέσα από ένα εσωτερικό σύστημα εξειδικευμένης ταυτοποίησης για τους οδηγούς και τα οχήματα, όπου μέσα από ατομικές μαγνητικές κάρτες για κάθε οδηγό και για κάθε όχημα, θα υπάρχει απόλυτος έλεγχος σε πραγματικό χρόνο για τη διαχείριση.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε σε δηλώσεις του: “Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα εγκαινιάζουμε την λειτουργία του Δημοτικού Πρατηρίου Καυσίμων Χανίων εξασφαλίζοντας ότι πάνω από 140 οχήματα από απορριμματοφόρα μέχρι και δίκυκλα, θα προμηθεύονται καύσιμα με πιο οικονομικό τρόπο, με απόλυτο έλεγχο και διαφάνεια. Ήδη από τις πρώτες μέρες, η δημοτική αρχή είχε πάρει την απόφαση να αξιοποιήσει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη, με μια σημαντική επένδυση που είχε γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Χανίων. Ωστόσο, η έλλειψη μέριμνας για την προώθηση και λύση γραφειοκρατικών και νομικών ζητημάτων, μεταξύ άλλων αυτό της προμήθειας του απαραίτητου λογισμικού εισροών-εκροών, δεν επέτρεπαν την έναρξη λειτουργίας του.

Εδώ και λίγες μέρες, έχουμε ξεκινήσει την κανονική λειτουργία του Δημοτικού Πρατηρίου και έχουν διανεμηθεί στους οδηγούς οι κάρτες ταυτοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο, με την εγκατάσταση του πλέον σύγχρονου εσωτερικού συστήματος, έχουμε απόλυτο έλεγχο των ποσοτήτων καυσίμων και επιτυγχάνουμε σημαντική εξοικονόμηση πόρων, μέσα από μεγάλους ανοιχτούς διαγωνισμούς. Θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Δήμου Χανίων.”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης. Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε τους αρμόδιους αντιδημάρχους, Τάσο Αλόγλου, Μιχάλη Τσουπάκη και Γιάννη Νικηφοράκη καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου, για τη συνεργασία και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν, ώστε να λειτουργήσει και αυτή η σημαντική υποδομή στον Δήμο.

Το Πρατήριο Καυσίμων του Δήμου Χανίων διαθέτει 3 δεξαμενές χωρητικότητας 15 κυβικών μέτρων, με 2 δεξαμενές πετρελαίου κίνησης και 1 δεξαμενή αμόλυβδης βενζίνης. Τέλος, για την ασφάλεια του χώρου έχει εγκατασταθεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather