Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, μετά δηλαδή την Black Friday (στις 25 Νοεμβρίου) θα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, αντί για τις 13 Νοεμβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί. Ο λόγος; Η διεξαγωγή του αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου, γεγονός που συνεπάγεται πολλές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας και για πολλές ώρες, κάτι που στην ουσία θα λειτουργούσε σχεδόν απαγορευτικά για επίσκεψη στα εμπορικά καταστήματα.

Η σχετική ανακοίνωση για την μετάθεση της ημερομηνίας λειτουργίας αναφέρει: “Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 13 Νοεμβρίου αλλά θα είναι ανοικτά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, με  προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00″.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης είχε αποφασισθεί να λειτουργήσουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα, καθώς αν και καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τη μείωση των Κυριακών κατά τις οποίες επιτρέπεται να είναι ανοιχτές οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, υπό τον φόβο της κακοκαιρίας EVA, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά στις 6 Νοεμβρίου και θα λειτουργήσουν 13 Νοεμβρίου, ημερομηνία, ωστόσο, που τελικά δεν θα ισχύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αναζήτηση λύσης εξετάστηκε εναλλακτικά το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, καθώς δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου λόγω Χριστουγέννων. Ωστόσο, κρίθηκε ότι η καλύτερη ημερομηνία είναι αυτή της 27ης Νοεμβρίου έτσι ώστε καταναλωτές και επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις προσφορές της Black Friday, οι οποίες έτσι και αλλιώς διαρκούν πάνω από μία ημέρα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather