Την κατασκευή του νέου πολυδύναμου ιατρείου Πλατανιά υπέγραψε ο Στ. Αρναουτάκης

Την κατασκευή του νέου πολυδύναμου ιατρείου Πλατανιά υπέγραψε ο Στ. Αρναουτάκης

Την σύμβαση για την κατασκευή του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά Χανίων, που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υγείας στην ευρύτερη περιοχή, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στον Δήμο Πλατανιά, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή του Δημάρχου Γιάννη Μαλανδράκη, της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη, του Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου, της Γεν Δ/ντριας των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Ελένης Δοξάκη, του αναδόχου του έργου, Ευγένιου Παπαδόπουλου, Αντιδημάρχων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου «Νέο κτίριο πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Πλατάνια» είναι 1.134.996,68 €

Στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, στην αναγκαιότητα και σημαντικότητα του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου για την περιοχή που αριθμεί πάνω από 20.000 πληθυσμό και 3 εκατ, διανυκτερεύσεις επισκεπτών σε κανονικές συνθήκες τα καλοκαίρια, αναφέρθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης,ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Χανιων Νίκος Καλογερής, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη και ο υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου.

Ο Περιφερειάρχης, έκανε αναφορά στην διασφάλιση της χρηματοδότησης, τόνισε ότι, δίδεται λύση σε ένα πάγιο αίτημα της περιοχής και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την συνεργασία, Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη, την 7η ΥΠΕ, τις υπηρεσίες. Παράλληλα ο κ Αρναουτάκης επισήμανε ότι, το νέο έργο του πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου, προστίθεται στα πολλά άλλα έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Πλατανιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα δρομολογημένα έργα στην περιοχή που είτε χρηματοδοτεί ή που υλοποιεί η Περιφέρεια φτάνουν τα 100 εκατ.ευρώ».

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης καλωσορίζοντας τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη, την 7η ΥΠΕ,τις υπηρεσίες ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία προώθησης του έργου, τονίζοντας ότι με την σημερινή υπογραφή από τον Περιφερειάρχη της κατασκευής του νέου κτιρίου του καινούργιου πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Πλατανιά, «θεωρούμε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθούν αυτή την περίοδο στο Δήμο μας, καθόσον αφορά την ποιότητα ζωής αλλά και την παραμονή των κατοίκων στην ενδοχώρα του Δήμου μας.

Το νέο κτίριο κατασκευάζεται σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος, ενώ  έβγαλε και την οικοδομική άδεια και εδώ θέλω να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά, της 7ης ΥΠΕ και της ΠΕ Χανίων, για τη συνεργασία που είχαμε έτσι ώστε να φτάσουμε εδώ σήμερα, μετά από 10 χρόνια συνεχών προσπαθειών. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη καθόσον διασφάλισε τους πόρους μέσα από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή του κτιρίου, σε πρώτη φάση και το επόμενο διάστημα για τη δημοπράτηση του ιατροτεχνικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Στη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή υπογραφή, μας βοήθησε σημαντικά η προηγούμενη διοίκηση της έβδομης ΥΠΕ που το είχε θέσει σε υψηλή προτεραιότητα και ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, ιδιαίτερα με την δημιουργία του ΟΕΥ, που ήταν προαπαιτούμενο για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Ελπίζουμε ότι η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και θα προστεθεί στην υπάρχουσα δομή, με αλλαγή του οργανισμού και μόνιμες θέσεις για Σταθμό ΕΚΑΒ,  όπως συζητήσαμε με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Μπορμπουδάκη που συμφώνησε και δεσμεύτηκε για τις ανάλογες ενέργειες στο προσεχές διάστημα».

Από την πλευρά του ο Ανάδοχος του έργου της εταιρείας «Γεωγενεσις Α.Ε» Ευγένιος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε την σημαντικότητα του έργου, στην αρτιότητα των μελετών και δεσμεύτηκε στην εμπρόθεσμη ολοκλήρωση των εργασιών.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather