Την ερχόμενη Κυριακή ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στα Χανιά

Την ερχόμενη Κυριακή ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στα Χανιά

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε συλλογικό έργο όλων των Ελλήνων, που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους, άντρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της Κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοπόταμου ως ημέρα Πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

Η ανωτέρω μάχη-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.

 Τo πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα Χανιά, έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Α. ΓΕΝΙΚΑ

α. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τις 8 το πρωί έως και τη δύση του ηλίου, την ημέρα εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης.

β. Φωταγώγηση των ανωτέρω Καταστημάτων από τη δύση του ηλίου της 23ηςΝοεμβρίου έως το πρωί της επομένης.

Β. ΕΙΔΙΚΑ

Ώρα 11.00: Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ώρα 11.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης των Χανίων.

  • Κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τους Βουλευτές Χανίων, τον Διοικητή της 5ης ΤΑΞ.ΠΖ (ΑΔΦΧ) εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, τα Πολιτικά Κόμματα, τους Εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Πολιτικές Νεολαίες καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλο φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather