Θερινές προβολές κάθε Τετάρτη στο Κοντομαρί

Θερινές προβολές κάθε Τετάρτη στο Κοντομαρί

Συνεχίζονται οι δωρεάν θερινές προβολές στο Κοντομαρί κι αυτήν την Τετάρτη 26/7/2023, όπου σειρά έχει το ντοκιμαντέρ “Femicidio” της Νίνα Μαρίας Πασχαλίδου σε συνεργασία με το Cinedoc. Το ραντεβού δίνεται μετά τις 20:00 μ.μ μαζί με street food και άφθονη μπύρα, ενώ η προβολή ξεκινά στις 21:30 μ.μ.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Η Λάουρα Ρόβερι, επιζήσασα άγριας δολοφονικής επίθεσης από τον πρώην φίλο της, τραβάει την κουρτίνα στον σκοτεινό κόσμο της έμφυλης βίας στην Ιταλία και μεταμορφώνεται σ’ ένα ζωντανό παράδειγμα θάρρους. Στην Ιταλία μία γυναίκα δολοφονείται ανά τρεις ημέρες. Η Νούντσια Μαγιοράνο και η Άλμπα Κιάρα Μπαρόνι δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους, όπως και η Λορένα Κουαράντα κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid. Οι οικογένειες και οι φίλοι τους πενθούν και συντάσσονται στην προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου της γυναικοκτονίας.

“Σε έναν κόσμο όπου μια γυναίκα φοβάται να περπατήσει μόνη της το βράδυ, όπου δεν δίνει τέλος σε μια σχέση γιατί φοβάται πως ο σύντροφός της θα της κάνει κακό και σε άλλες τόσες περιπτώσεις όπου μια γυναίκα δεν αισθάνεται ασφαλής επειδή απλώς και μόνο είναι γυναίκα, δεν επιτρέπεται να υπάρχει κανένας απολύτως εφησυχασμός, καμία ανοχή. Το «Femicidio» έρχεται χωρίς το «θόρυβο» των κοινωνικών δικτύων, αλλά με τον καθαρό, δυνατό ήχο της πραγματικότητας. Και τη διάθεση να αποτελέσει ένα βήμα για να αρχίσει με σοβαρότητα, χωρίς μάσκες και επιτήδευση ο διάλογος για τον μακρύ, δύσβατο δρόμο της ισότητας. Μια τεράστια επιτυχία από μόνο του”.

(Χρήστος Μπακατσέλος)

Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος. 2022. Διάρκεια: 70΄

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ:

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather