Θάνατος Βαλυράκη: Νέα τροπή μετά τα νέα ντοκουμέντα του βίντεο και της φωτογραφίας

Θάνατος Βαλυράκη: Νέα τροπή μετά τα νέα ντοκουμέντα του βίντεο και της φωτογραφίας

Κορυφώνεται το θρίλερ σχετικά με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, καθώς οι καταθέσεις είναι συνεχείς και τα στοιχεία που φτάνουν στα χέρια των Αρχών αυξάνονται.

Την ώρα, λοιπόν, που το Λιμενικό εξετάζει δύο βίντεο και προσπαθεί να φτάσει στην άκρη του νήματος μέσα από καταθέσεις και μαρτυρίες, μια νέα φωτογραφία, που τράβηξε τυχαία μια γυναίκα το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, ήρθε να προστεθεί στο φάκελο της υπόθεσης.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 12:25 το μεσημέρι της Κυριακής. Ώρα που σύμφωνα με τις μαρτυρίες ταιριάζει με εκείνη που ξεκίνησε από την Ερέτρια ο Σήφης Βαλυράκης.

Στη φωτογραφία φαίνεται ένα σκάφος πολύ κοντά στην Αγία Τριάδα και την ίδια ώρα δεξιά, ένα φουσκωτό να ξεκινάει από την Ερέτρια. Εικάζεται ότι μέσα στο δεύτερο ήταν ο πρώην υπουργός.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση, η γυναίκα παρατήρησε τη φωτογραφία που είχε βγάλει τυχαία και το μεσημέρι πήρε την απόφαση να πάει στο λιμεναρχείο. Λίγη ώρα μετά, έφτασε για τρίτη φορά ο αυτόπτης μάρτυρας-κλειδί για συμπληρωματικές ερωτήσεις.

Υπό εξέταση και οι κάμερες στο λιμάνι της Ερέτριας

Κάμερες υπάρχουν και στο λιμάνι της Ερέτριας, με τους ψαράδες να πιθανολογούν πως αν βρίσκονταν σε λειτουργία, θα μπορούσαν να ρίξουν λίγο ακόμα «φως» στην υπόθεση.

Το πρωί της Παρασκευής, ο κεντρικός λιμενάρχης της Ερέτριας έφτασε στο λιμάνι για να δει ορισμένες από τις βάρκες που τα δύο τελευταία 24ωρα, βρίσκονται στο μικροσκόπιο, για τυχόν εμπλοκή τους, στην υπόθεση.

Ανάμεσα στις καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι λιμενικοί υπάρχει και μία, στην οποία γίνεται αναφορά σε ένα drone που πετούσε ανοιχτά της Ερέτριας.

Μετά τους ψαράδες από την Ερέτρια, σειρά το πρωί πήραν και ορισμένοι από την Αμάρυνθο για να απαντήσουν αν την περασμένη Κυριακή, βρίσκονταν στην περιοχή του δυστυχήματος.

Στην Ερέτρια παραμένουν και οι διασώστες, που το βράδυ της περασμένης Κυριακής εντόπισαν νεκρό τον άλλοτε υπουργό. Όπως λένε η στολή που φορούσε, είναι αδύνατον να δώσει περεταίρω στοιχεία.

Ο αριθμός των σκαφών που θα εξεταστούν από το λιμενικό σώμα ανέρχονται πλέον σε περισσότερα από 30. Επιπλέον αναμένεται να ελεγχθούν και τα κινητά τηλέφωνα αρκετών ψαράδων προκειμένου να διαπιστωθεί που βρίσκονταν κι αν μίλησαν με κάποιους την ώρα του μοιραίου περιστατικού.

«Έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη δεύτερου σκάφους»

Μιλώντας εκ νέου στο Mega, ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου, τόνισε ότι προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια η ύπαρξη δεύτερου σκάφους, το οποίο έχει εμπλακεί στην υπόθεση.

Παράλληλα, έκανε έκκληση μέσω της εκπομπής στον υπόλοιπο κόσμο που βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή και τράβηξαν κάποιες φωτογραφίες ή βίντεο, να απευθυνθούν στις Αρχές προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει κάποιο αξιόλογο στοιχείο σε αυτά.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather