Τέλος από αύριο τα SMS και το “click inside”. Ελεύθερες όλες μετακινήσεις. Μέχρι τις 12:30 η κυκλοφορία

Τέλος από αύριο τα SMS και το "click inside". Ελεύθερες όλες μετακινήσεις. Μέχρι τις 12:30 η κυκλοφορία

Την άρση κι άλλων περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας από την Παρασκευή 14 Μαΐου, οπότε και και ανοίγει ο τουρισμός, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τις ανακοινώσεις έκανε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια και τον τουρισμό.

Όπως υπογράμμισε, “για τον επόμενο 1,5 μήνα και έως το τέλος Ιουνίου που αναμένουμε με πιο μαζικό τρόπο τις τουριστικές ροές, οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να βελτιώνουμε κάθε εβδομάδα το επιδημιολογικό προφίλ της χώρα μας. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει συλλογικά ως κοινωνία να κερδίσουμε”. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε την περαιτέρω ελάφρυνσης των περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 14 Μαΐου:

-Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 12.30 το βράδυ

-Καταργούνται τα γραπτά μηνύματα προς το 13033 και το 13032

-Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

-Καθώς καταργούνται τα sms για τις μετακινήσεις, από την ίδια ημέρα το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, δηλαδή καταργείται η μέθοδος του click-in-a shop και του click away.

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι:

-Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

-Στις 21 Μαΐου επαναλειτουργούν οι θερινοί κινηματογράφοι

-Στις 28 Μαΐου ξεκινούν τα ανοικτά πολιτιστικά θεάματα και ακροάματα

Τον Ιούνιο ανοίγουν οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα (πχ σε γάμους και βαφτίσεις), όπως ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Σημείωσε ότι θα συνεχιστεί όλο τον Μάιο η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης, καθώς όπως είπε, η μουσική “μας αναγκάζει να φωνάζουμε περισσότερο και να εκτοξεύουμε πιθανώς μολυσματικά σταγονίδια. Είναι μια μικρή θυσία που πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε και αυτό τον μήνα”.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather