Τα σχόλια ΑΝΕΚ και Attica Group για τις φήμες περί συγχώνευσής τους

Τα σχόλια ΑΝΕΚ και Attica Group για τις φήμες περί συγχώνευσής τους

Ανακοινώσεις – απαντήσεις αναφορικά με το δημοσίευμα της Καθημερινής , σύμφωνα με το οποίο η Attica Group φέρεται έτοιμη να απορροφήσει την υπερχρεωμένη ΑΝΕΚ, εξέδωσαν οι δύο ναυτιλιακές εταιρείες.

Συγκεκριμένα:

Η ΑΝΕΚ

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (επιστολή με αριθμό 2378/11/10/2021) και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία “ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.”, προβαίνει στην εξής ανακοίνωση σε σχέση με πρόσφατο δημοσίευμα που περιλαμβάνει αναφορές σε προχωρημένες συζητήσεις για την απορρόφηση της Εταιρείας από την ATTICA GROUP, στο οποίο παραπέμπει η ως άνω Επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς: Ουδεμία ενημέρωση ή πληροφορία έχει περιέλθει εν γνώσει της Εταιρείας από τους πιστωτές της ή από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στο δημοσίευμα.

Η Εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, σε ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν και εφόσον συντρέξουν οι σχετικές προϋποθέσεις».

Η ATTICA GROUP

«ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (αρ. Πρωτ. 2377/ 11.10.2021) σε σχέση με δημοσιεύματα του Τύπου και ενδεικτικά δημοσίευμα με τίτλο: “Στα σκαριά mega deal στις ελληνικές θάλασσες: Προχωρημένες συζητήσεις για απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group – «Κούρεμα» των δανείων που φτάνουν στα 250 εκατ.”, η ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (εφεξής «η Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά την πάγια τακτική της δεν προβαίνει σε σχολιασμό των ποικίλων αναφορών και δημοσιευμάτων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Η Εταιρεία διερευνά διαρκώς τις συνθήκες και προϋποθέσεις για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην ελληνική και διεθνή αγορά και ενημερώνει υπεύθυνα το επενδυτικό κοινό όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις δημοσιοποίησης πληροφοριών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Καλεί δε το επενδυτικό κοινό να βασίζει τις επενδυτικές του επιλογές μόνον σε επίσημες ανακοινώσεις ή δελτία Τύπου της Εταιρείας».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather