Συνεργασία Περιφέρειας – Πανεπιστημίου Κρήτης με στόχο την ανάπτυξη του νησιού 

Συνεργασία Περιφέρειας - Πανεπιστημίου Κρήτης με στόχο την ανάπτυξη του νησιού 

Συνάντηση εργασίας για την ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωσης, ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Γεωργίου Κοντάκη.

Παρούσα στη συνάντηση εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ήταν η διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, ενώ από την πλευρά του Πανεπιστημίου Κρήτης, παραβρέθηκαν και έκαναν παρουσιάσεις των έργων, των δράσεων και του στρατηγικού σχεδιασμού του Ιδρύματος, ο αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης, καθηγητής Μιχαήλ Παυλίδης, ο αντιπρύτανης Οικονομικών και Υποδομών, καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης και ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, καθηγητής Γεώργιος Κοσιώρης. Στη συνάντηση εργασίας μετείχαν επίσης η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Ευδοξία Καψαλάκη και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Κοκκίνης.

Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εκτενής διάλογος και αλληλοενημέρωση για τις εξελισσόμενες επενδύσεις στην έρευνα, στην καινοτομία, στην τεχνολογία καθώς και για τον σχεδιασμό όσον αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη δομών και δράσεων. Συζητήθηκε η συμβολή του Πανεπιστημίου στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης καθώς και η σύνδεση, τόσο του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και των ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού, με την αγορά εργασίας, με κεντρικό στόχο τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή προοπτική και πορεία του νησιού.

Μετά το τέλος της συνάντησης, τόσο ο Περιφερειάρχης Κρήτης όσο και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρθηκαν στην αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία των δύο φορέων, εκφράζοντας την κοινή βούλησή τους να συνεχιστεί, ενδυναμώνοντας την κοινή προσπάθεια για την περαιτέρω κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης ανέφερε στη δήλωσή του: «Ευχαριστούμε πολύ τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Τον υποδεχθήκαμε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για να συζητήσουμε πώς μπορεί το Πανεπιστήμιο της Κρήτης μαζί με την Περιφέρεια, να συμβάλλει στην καινοτομία, στην ανάπτυξη και στη γενικότερη πρόοδο της περιοχής την οποία ζούμε. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για τη μέχρι σήμερα υποστήριξη. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα ιδρύματα του νησιού, στηρίζει το Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Αυτό θα γίνει και στο μέλλον, η συνεργασία θα συνεχιστεί και ελπίζουμε ότι θα δημιουργήσουμε πραγματικά ένα μεγάλης αξίας εκπαιδευτικό και ερευνητικό οικοσύστημα, γιατί περιλαμβάνονται σε αυτό όλα τα ιδρύματα του νησιού στην Κρήτη μας, που θα είναι επωφελές τόσο για τα παιδιά που εκπαιδεύουμε, τους φοιτητές, όσο και για την κοινωνία, μέσα στην οποία κινούμαστε και ζούμε».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε στη δήλωσή του: «Στην επίσκεψη αυτή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είχαμε συνάντηση με τον κ. Πρύτανη και τους κυρίους Αντιπρυτάνεις. Θέλω να τους συγχαρώ για το έργο που επιτελούν, το οποίο αφορά τα παιδιά μας, αφορά την κοινωνία αλλά και την ανάπτυξη της Κρήτης. Είναι υποχρέωση της Περιφέρειας Κρήτης να είναι δίπλα στα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού. Μέσα από τη συνεργασία αυτή προγραμματίζουμε τις επενδύσεις στην έρευνα, στην καινοτομία, στην τεχνολογία, με στόχο την Κρήτη του 2030. Μιλάμε για όλα τα έργα που πρέπει να κάνει το Πανεπιστήμιό μας, για τη συμβολή της Περιφέρειας σε χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και σε ανταγωνιστικά προγράμματα και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαστε εδώ, μαζί με τη Διαχειριστική Αρχή μας, για να συνεργαστούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο, ειλικρινά, συμβάλλει στην ανάπτυξη του νησιού. Συγχαρητήρια στον κ. Πρύτανη για τη δουλειά που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather