Συνεργασία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Κτηματικών Υπηρεσιών Κρήτης

Συνεργασία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Κτηματικών Υπηρεσιών Κρήτης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Ηράκλειο με τις επικεφαλής των τεσσάρων (4) Κτηματικών Υπηρεσιών Κρήτης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Στη σύσκεψη με τη Συντονίστρια κ. Μαρία Κοζυράκη συμμετείχαν οι προϊσταμένες των Κτηματικών Υπηρεσιών Ηρακλείου κ. Ελένη Χριστοδουλάκη, Λασιθίου κ. Μαίρη Μπρόκου, Ρεθύμνου κ. Χρυσάνθη Ψαρουδάκη και, Χανίων κ. Παρθένα Τσινίδου καθώς και, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιάννης Συσκάκης.

Η συζήτηση αφορούσε γενικότερα σε τομείς άσκησης αρμοδιοτήτων σχετικά με την αντιμετώπιση υποθέσεων δημόσιας περιουσίας, την προστασία και διευθέτηση ζητημάτων για τη διαχείριση του δημόσιου χώρου σε αιγιαλό και παραλία και, τη συνεργασία μεταξύ των δύο Φορέων σε ένα ευρύ φάσμα κοινών διαδικασιών και συμμετοχής σε συλλογικά όργανα.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα θέματα του καθορισμού και της εξομοίωσης χώρων Χερσαίας (ΧΖΛ) Ζώνης Λιμένα και Θαλάσσιας Ζώνης Λιμένα (ΘΖΛ) καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχουν μεγάλο αριθμό αιτημάτων προς διεκπεραίωση και βρίσκονται σε συνεργασία με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών με σκοπό την έκδοση εγκυκλίου οδηγίας περιφερειακής εμβέλειας σχετικά με την εξομοίωση παράκτιων χώρων με ζώνη λιμένα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather