Συναυλία για το Μίκη Θεοδωράκη στο λιμάνι Κολυμπαρίου

Συναυλία για το Μίκη Θεοδωράκη στο λιμάνι Κολυμπαρίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Κολυμπάρι η Συναυλία με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πλατανιά και τους Φορείς και Συλλόγους της Δ.Ε. Κολυμπαρίου στο Λιμάνι Κολυμπαρίου του Δήμου Πλατανιά.

Κυριολεκτικά πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες βράδυ το Λιμάνι Κολυμπαρίου του Δήμου Πλατανιά με περισσότερους από 1500 θεατές να κατακλύζουν για την συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη με τους Κώστα Θωμαΐδη και Ιωάννα Φόρτη. Παλμός και ενθουσιασμός χαρακτήρισε την βραδιά με τον κόσμο να μαγεύεται από τις μελωδίες του μεγάλου μας συνθέτη. Χανιώτες από κάθε γωνιά και επισκέπτες του νησιού συναντήθηκαν στο όμορφο περιβάλλον της ανάπλασης του λιμανιού τραγουδώντας τον Μίκη.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Γιάννης Μαλανδράκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων  “….. είναι πολύ σημαντικό σήμερα στον νέο μας Λιμάνι Κολυμβαρίου να φιλοξενούμε μια μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικό “ Μίκυ Θεοδωράκη”. Ο Μίκης Θεοδωράκης συνδέθηκε με τον τόπο μας εδώ στα πρώτα του μουσικά βήματα, όπως τόσο γλαφυρά μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης. Επίσης πρόσφατα το Δ.Σ. του Δήμου Πλατανιά αποφάσισε την ονοματοθεσία της Παλαιάς Εθνικής Οδού του Δήμου μας, από τη Δ.Κ. Πλατανιά μέχρι και την Δ.Κ.Κολυμβαρίου (Σταυροδρόμι)σε “ Λεωφόρος Μίκης Θεοδωράκης”, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο έργο και τη μνήμη του τεράστιου δημιουργού…”

Την βραδιά άνοιξε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης με ένα σύντομο χαιρετισμό το μέλος της επιτροπής Ματθαίος Φραντζεσκάκης με αναφορά στην πορεία και στους στόχους του Φεστιβάλ. Εκμέρους της Περιφέρειας Κρήτης η  Περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Σοφία Κρασουδάκη – Μαλανδράκη αναφέρθηκε στην σταθερή στήριξη της Περιφέρειας στο Φεστιβάλ καθώς και στην ανάγκη με επιμονή να αναδεικνύουμε το έργο του μεγάλου συνθέτη.

Τέλος ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης αναφέρθηκε στον ιστορικό χαρακτήρα της συναυλίας η οποία έγινε εις ανάμνηση της πρώτης συνάντησης του Μίκη Θεοδωράκη με την Κρητική μουσική στον ίδιο χώρο το 1950. Το χρέος μας, σημείωσε ο κος Αγοραστάκης, προς την μνήμη του και προς την πολιτιστική μας παράδοση ήταν και είναι να αναδείξομε την βαθύτατη σχέση του έργου του με την Κρήτη και τον πολιτισμό της. Τέλος εκ μέρους των Οργανωτών απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Πλατανιά για την συνεργασία και την βοήθεια να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση προσβλέποντας στο μέλλον στην συνεργασία και για άλλες διοργανώσεις που θα φωτίσουν περισσότερο την πολυσήμαντη δράση του Μίκη Θεοδωράκη και στο Κολυμπάρι.

Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμήνευσαν ο Κώστας Θωμαΐδης και Ιωάννα Φόρτη με τη μουσική επιμέλεια του Γιώργου Σαλτάρη.

Η βραδιά άνοιξε με Κρητική Μουσική από τους Στέλιο και Λεωνίδα Λαϊνάκη (λαούτο – τραγούδι) και Παναγιώτη Δαρμαράκη (βιολί). Χρυσός Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο LEPTOS – ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΛΕΠΤΟΣ, χορηγός το Ξενοδοχείο MINOA PALACE RESORT. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Λιμένα Κολυμβαρίου το οποίο παραχωρήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Όλους τους παραπάνω τους ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική χορηγία του καθενός χωριστά.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather