Συναντήθηκαν στην Κέρκυρα οι πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας

Συναντήθηκαν στην Κέρκυρα οι πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας

Έπειτα από πρόσκληση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Νικολάου Μουζακίτη, και με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 157 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, συνήλθε στην Κέρκυρα η 3η Συνδιάσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων (ΠΕ.ΣΥ) της χώρας, στην οποία την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Στη συνδιάσκεψη αναπτύχθηκαν θεσμικά θέματα που αφορούν την λειτουργία των ΠΕ.ΣΥ, ζητήματα κανονιστικού πλαισίου και ο νέος εκλογικός νόμος που εισάγει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών. Διαπιστώθηκε η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών, που θα ενισχύσουν τόσο το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και το θεσμό του Προέδρου.

Υπήρξε επίσης συνάντηση των Προέδρων με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη στον οποίο τέθηκαν τα συμπέρασμα της Συνδιάσκεψης, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιρετοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έγινε μνεία για την ανάγκη δημιουργίας ενός καταστατικού χάρτη των αιρετών, ενώ είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι απαιτείται να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για την μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση, με ταυτόχρονη ανάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων και πόρων στις αιρετές περιφέρειες.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather