Συνάντηση της Επιτετραμμένης της Αμερικανικής Πρεσβείας με Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Συνάντηση της Επιτετραμμένης της Αμερικανικής Πρεσβείας με Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων επισκέφτηκε σήμερα, Δευτέρα η Επιτετραμμένη της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα, κα Maria Olson, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της Αμερικάνικης Ευκολίας Σούδας Πλοίαρχο κ. Odin Klug, τον Γενικό Πρόξενο της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Benjamin Ousley Naseman, τον βοηθό του Ναυτικού Ακόλουθου της Πρεσβείας Αρχιπλοίαρχο κ. Chris Lepore, και την Υπεύθυνη Πρωτοκόλλου και Δημοσίων Σχέσεων της Ναυτικής Ευκολίας Σούδας κα Έφη Παπαδάκη.

Η συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια

Η Επιτετραμμένη δήλωσε ότι είναι η 3η της επίσκεψη στα Χανιά, αναφερόμενη με θαυμασμό στην ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου, όπως και στα εξαιρετικά προϊόντα διατροφής του. Στις καλές υποδομές και την εντυπωσιακή παρουσία τουριστών στην πόλη μας αναφέρθηκε ο Γενικός Πρόξενος, και ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε σχετικά ότι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός στην Κρήτη είναι συνεχόμενα αναπτυσσόμενοι τομείς που στηρίζουν αποφασιστικά την ανάπτυξή μας.

Η συζήτηση στράφηκε στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, και η κα Olson τόνισε πόσο σημαντικές είναι οι καλές διμερείς σχέσεις και η καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Ο κ. Καλογερής επιβεβαίωσε τη θεαματική βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει κάνει αποδεκτή τη λειτουργία της Αμερικάνικης Βάσης από την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, αφού όχι μόνο συνεισφέρει στην τοπική οικονομία αλλά και συμβάλλει στην ασφάλεια της χώρας γενικότερα.

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στην κα Olson καλή διαμονή στο νησί μας, και ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων από τις δύο πλευρές.

Η συνάντηση στο Δημαρχείο Χανίων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στον Δήμο Χανίων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα της χώρας αλλά και θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Η.Π.Α., στις περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και στη σταθερή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας και της τοπικής κοινωνίας.
Με το πέρας της συνάντησης, μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather