Συνάντηση στο Λιμενικό Ταμείο για το λιμάνι Κολυμβαρίου

Συνάντηση στο Λιμενικό Ταμείο για το λιμάνι Κολυμβαρίου

Την πρόοδο των εργασιών του σημαντικού έργου που εκτελείται στο Λιμάνι Κολυμβαρίου ανέλυσαν χθες κατά την συνάντησή τους ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Δημήτρη Βιριράκη, παρουσία και της Προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να εξετάσουν

Όπως είναι γνωστό, το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται, μετά από κοινές προσπάθειες του Δήμου Πλατανιά και του Λιμενικού Ταμείου Ν.Χανίων, από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ) αφού προηγουμένως είχαν εκπονηθεί και εγκριθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ότι το έργο προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς και στα τρία του σκέλη. Πιο συγκεκριμένα, έχει υλοποιηθεί στο λιμενικό τμήμα η επέκταση του προσήνεμου μώλου, η κατασκευή των έξαλλων κυματοθραυστών για την αντιδιαβρωτική προστασία του λιμανιού και της ακτής, ενώ τέλος είναι σε εξέλιξη το τμήμα Ανάπλασης της Χερσαίας Ζώνης.

Επίσης, μετά από συνεργασία που είχαν το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Πλατανιά και ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής, αποφασίστηκε σήμερα από τη  Λιμενική Επιτροπή, να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου για χρηματοδότηση με το ποσό 136.763,30€ για την εκτέλεση του Ερευνητικού Προγράμματος “ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ” και της ανάθεσης εκτέλεσης του ανωτέρου Ερευνητικού Προγράμματος, στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Σκοπός της παραπάνω δύσκολης και εξειδικευμένης μελέτης, είναι η διερεύνηση αδειοδότησης για την κατασκευή τεσσάρων επιπρόσθετων κυματοθραυστών, κάτι που είχε εξαιρεθεί-απορριφθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ μέχρι σήμερα.

Θα δοθεί, έτσι, η ευκαιρία να επαναξιολογηθούν τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην περιοχή, έτσι ώστε με την ολοκλήρωση, παράδοση και έγκριση της αναφερόμενης μελέτης να γίνει επέκταση της αντιδιαβρωτικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για την άριστη συνεργασία που υπάρχει σε ένα από τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά έργα του Νομού και την ανταπόκρισή του στο αίτημα της αντιδιαβρωτικής προστασίας, ενώ ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής είπε ότι προσδοκά στη συνέχιση υποστήριξης του Δήμου, όπως έχει συμβεί μέχρι σήμερα με τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμου Πλατανιά και Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να εξευρεθούν και οι απαιτούμενοι πόροι για την κατασκευή τους.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather