«Συνάντηση με ένα αγριολούλουδο» – Μια ταινία ύμνος στη φύση της Κρήτης

«Συνάντηση με ένα αγριολούλουδο» - Μια ταινία ύμνος στη φύση της Κρήτης

Πρόκειται για το πρώτο της σκηνοθετικό εγχείρημα στο πλαίσιο των κινηματογραφικών εργαστηρίων του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ – Τα γυρίσματά της έγιναν τις περιόδους της καραντίνας, διαστήματα κατά τα οποία εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούσαν διέξοδο στη φύση.

Αφιερωμένη στα αγριολούλουδα της Κρήτης και στους ανθρώπους που τα παρατηρούν και τα προστατεύουν, είναι η ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε κόντρα στο κλίμα της επικαιρότητας, η δημοσιογράφος Χρύσα Βίλκενς από τα Χανιά.

Ειδικότερα πτυχές της φύσης της Κρήτης που τείνουν να ξεχαστούν, προβάλει μέσα από την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε με τίτλο «Συνάντηση με ένα αγριολούλουδο», η δημοσιογράφος Χρύσα Βίλκενς. Σε πείσμα της σκοτεινής πραγματικότητας των ημερών, επέλεξε να αναδείξει τα αγριολούλουδά του νησιού, ως σύμβολα ελπίδας και αναγέννησης.

«Έβλεπα ανθρώπους που παρατηρούσαν τα αγριολούλουδα… οπότε ήθελα να δω αυτή η στενή σχέση των ανθρώπων με τα λουλούδια τι συναισθήματα προκαλεί. Είναι άνθρωποι που έχουν πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό για το περιβάλλον. Έχουν προσπαθήσει να μάθουν περισσότερα για τα φυτά, τα άγρια λουλούδια που έχουμε, τα οποία είναι ένας θησαυρός που δεν γνωρίζουμε», αναφέρει σε δηλώσεις της η δημοσιογράφος και παραγωγός της ταινίας, Χρύσα Βίλκενς.

Παράλληλα η ίδια συμπληρώνει: «Ούτε κι εγώ γνώριζα αυτό τον θησαυρό πριν, δεν τον είχα μάθει. Απλά έχω μάθει λίγο παραπάνω… πράγματα» και συμπληρώνει: «Αυτό που μου έκανε εντύπωση – ήταν από ανθρώπους που παρατηρούσαν τα αγριολούλουδα – το πόση χαρά τους έδινε όλο αυτό. Ανέβαζαν αυτές τις φωτογραφίες στο Facebook και ήταν άνθρωποι που εκφράζανε πάρα πολλά συναισθήματα και κυρίως την χαρά που ένιωθαν. Οπότε ήθελα να δω αυτή την στενή σχέση μεταξύ των ανθρώπων με τα φυτά που έχουμε εδώ στην Κρήτη, τι αισθήματα προκαλεί», καταλήγει η κ. Βίλκενς.

Το διαδικτυακό εργαστήριο του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ Κινηματογραφώντας Προφορικές ιστορίες, ήταν η αφορμή για την παραγωγή μιας ταινίας που υμνεί τη φύση της Κρήτης και αναδεικνύει η ανάγκη προστασίας της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Κρήτη υπάρχουν σήμερα πάνω από 1.700 είδη φυτών, πολλά από τα οποία δεν συναντώνται σε καμία άλλη περιοχή της χώρας.

πηγή: neakriti

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather