Συνάντηση Αρναουτάκη με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Συνάντηση Αρναουτάκη με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasunori NAKAYAMA, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κρήτη για την έκθεση αρχαίων έργων ιαπωνικής τέχνης από τις πολύτιμες συλλογές του Εθνικού Μουσείου του Τόκιο και άλλους πολιτιστικούς φορείς της Ιαπωνίας που εγκαινιάζεται αύριο το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «ο Πρέσβης της Ιαπωνίας εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Μινωικό Πολιτισμό, την ιστορία της Κρήτης και την επιθυμία του να υπάρξουν περαιτέρω συνεργασίες και πολιτιστική διασύνδεση με την Κρήτη, ενόψει των εορτασμών για την συμπλήρωση 125 ετών διπλωματικών σχέσεων «Ελλάδας – Ιαπωνίας» την επόμενη χρονιά (2024).

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως στρατηγική στόχευση για το νησί αποτελεί η εξωστρέφεια, η προώθηση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού, με επίκεντρο την μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης. Ο Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει με χαρά την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών τόσο στον πολιτισμό όσο και στον τουρισμό».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather