Στον Δήμο Χανίων παραχωρήθηκε το «Μπεηλίτικο Μετόχι» στα Κουνουπιδιανά

Στον Δήμο Χανίων παραχωρήθηκε το «Μπεηλίτικο Μετόχι» στα Κουνουπιδιανά

Ο Δήμος Χανίων με ικανοποίηση πληροφορήθηκε για την εκπλήρωση του αιτήματος που είχε καταθέσει, για παραχώρηση του Μπεηλίτικου ή Μπεκλίτικου Μετοχίου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου στην ιδιοκτησία του, από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Στέλιος Μιχαηλάκης που αιτήθηκε την παραχώρηση μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, Μανώλη Τσιτωνάκη, ευχαριστούν θερμά για τη συνδρομή τους, τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και ιδιαίτερα τον βουλευτή Χανίων, Μανούσο Βολουδάκη για τις επίμονες προσπάθειές του. Ξεχωριστές ευχαριστίες δίδονται και στους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και την Κτηματική Υπηρεσία Χανίων για την ολοκλήρωση της παραχώρησης.

Το «Μπεηλίτικο» ή «Μπεκλίτικο» Μετόχι, είναι κτίριο που είχε τη χρήση ελαιουργείου, ενώ αποτελεί αξιόλογο δείγμα αγροτικής αρχιτεκτονικής με βενετσιάνικες επιβιώσεις, στην Κρήτη της πρώιμης Τουρκοκρατίας. Ο Δήμος Χανίων θα αξιοποιήσει συνολικά το μέρος, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, με τη στέγαση μιας σημαντικής δομής που αποζητά εδώ και χρόνια η περιοχή, το Κέντρο Απασχόλησης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) στα Κουνουπιδιανά.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather