Στο ΠΑΓΝΗ το πρώτο PET-CT σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα

Στο ΠΑΓΝΗ το πρώτο PET-CT σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα

Ξεκίνησε την Τρίτη 14/2 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου η λειτουργία του ψηφιακού PET-CT, του πρώτου σε Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ήδη οι πρώτοι έξι ασθενείς υποβλήθηκαν  στην εξέταση, που συνεισφέρει σημαντικά στο σχεδιασμό της ογκολογικής θεραπείας αλλά και σε άλλες ιατρικές εφαρμογές.

«Με συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, της ΥΠΕ, της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ, και φυσικά της διευθύντριας του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής καθηγήτριας, Σοφίας Κουκουράκη, με την εποπτεία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία του πρώτου από τα 5 που θα τοποθετηθούν σε Δημόσια Νοσοκομεία», αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, που τονίζει: «Η συνεχής ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας, για το όφελος εκατοντάδων ασθενών της Κρήτης, είναι μέλημα και πρωταρχικός στόχος όλων μας».

Το PET scan αποτελεί μια μέθοδο που συνδυάζει τον αξονικό τομογράφο και την ποζιτρονική τομογραφία και ανιχνεύει κάποιους τύπους καρκίνου ακόμη και σε πολύ πρώιμο στάδιο, ενώ είναι χρήσιμο και για άλλες ειδικότητες, όπως Νευρολογία, Αιματολογία, ΩΡΛ ακόμη και Καρδιολογία.

Μέχρι τώρα, οι ασθενείς από την Κρήτη έπρεπε να ταξιδεύουν στην Αθήνα προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιήσουν μια εξέταση σε ΡΕΤ scan, σε  ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.

Πλέον οι Κρητικοί που έχουν ανάγκη την εξέταση αυτή θα μπορούν να την πραγματοποιούν στο ΠΑΓΝΗ χωρίς ταλαιπωρία και κόστος, αν και στην αρχή η λειτουργία του θα γίνει σταδιακά.

Πηγή: ertnews.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather