Στο ΕΒΕΧ ο πρόεδρος του “Μασούτη”, μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΣΥΝΚΑ, για το deal των δύο επιχειρήσεων

Στο ΕΒΕΧ ο πρόεδρος του "Μασούτη", μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΣΥΝΚΑ, για το deal των δύο επιχειρήσεων

Τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη, συνάντησαν χθες ο πρόεδρος της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Γιάννης Μασούτης, ο οποίος, μαζί με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Συνεταιρισμού ΣΥΝ.ΚΑ Δημήτρη Αλεξάκη βρέθηκαν στο ΕΒΕΧ για να ενημερώσουν τον πρόεδρο του οργάνου για τη νέα συνεργασία ανάμεσα στις δύο επιχειρήσεις.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης δήλωσε τα εξής:

«Ανταποκρίθηκα σήμερα στην ευγενική πρωτοβουλία των κ.κ. Μασούτη και Αλεξάκη για να συζητήσουμε τις σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο του Οργανωμένου Λιανεμπορίου Τροφίμων των Χανίων, με “καταλύτη” τον “Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό ΣΥΝ.ΚΑ”.

Από πλευράς μου, σημείωσα ότι σε μια ιδιαίτερα πιεστική φάση για την ανάκαμψη της οικονομίας, κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, είναι σημαντική η ενδυνάμωση της χρηματοοικονομικής θέσης των επιχειρήσεων των Χανίων και το άνοιγμα νέων αγορών στην υπόλοιπη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησα από τις Διοικήσεις των δύο πλευρών, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής επένδυσης της δυναμικής εταιρίας της Βορείου Ελλάδας, να ενισχυθεί η καταξιωμένη στρατηγική παράδοση του “Συνεταιρισμού ΣΥΝΚΑ” στη στήριξη τοπικών προϊόντων των Χανίων με την επέκτασή της και σε νέες αγορές, όπου η “ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.” κατέχει ηγετικά μερίδια αγοράς.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έδωσα έμφαση στην προσδοκία του Επιμελητηρίου Χανίων για την ενδυνάμωση και της θέσης των χιλιάδων εργαζομένων του “Συνεταιρισμού ΣΥΝΚΑ”, ως αποτέλεσμα της νέας στρατηγικής συμφωνίας, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει το 4ο μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων super market στην ελληνική αγορά.

Τέλος, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Ιωάννη Μασούτη, νέο πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) και τα κρίσιμα ζητήματα της επιχειρηματικότητας των Χανίων, όπως και τις επείγουσες – δυναμικές παρεμβάσεις που αποφάσισε συναινετικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων στην τελευταία του συνεδρίαση».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather