Στο δημαρχείο Πλατανιά η Ντόρα Μπακογιάννη

Στο δημαρχείο Πλατανιά η Ντόρα Μπακογιάννη

Θέματα που αφορούν την περιοχή, καθώς και την λειτουργία του δήμου, έθεσε στην βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, κατά την συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες ημέρες στο δημαρχείο του Πλατανιά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ειδικότερα, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ένταξη νέων έργων στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, λόγω του πλαφόν που υπάρχει από προηγούμενες εντάξεις στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος 1”. Επίσης η κ. Μπακογιάννη ενημερώθηκε από τον κ. Μαλανδράκη για τα πάγια αιτήματα του Δήμου Πλατανιά όπως  η σύσταση Μόνιμης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Σταθμού ΕΚΑΒ στον Δήμο Πλατανιά, καθώς και την αύξηση δυναμικότητας του Αστυνομικού Τμήματος.

Ο Δήμαρχος επίσης παρουσίασε μια σειρά από ώριμες μελέτες του Δήμου που χρειάζονται τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία, ενώ ως Γραμματέας της ΠΕΔ έθεσε το θέμα της απόσπασης μονίμων  υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ  από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλους φορείς, χωρίς διαδικασίες και τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες να είναι υποστελεχωμένες και μάλιστα σε κρίσιμες και νευραλγικές ειδικότητες( οδηγοί μηχανημάτων και οχημάτων) αλλά και να παραμένει αδρανής ο στόλων των παραπάνω οχημάτων.

Ο κ. Μαλανδράκης μάλιστα πρότεινε το διάστημα της απόσπασης των υπαλλήλων να καλύπτεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, λύση που βρήκε θετική η κ. Βουλευτής. Επίσης συζητήθηκαν εκτενώς θέματα, που αφορούν έργα της ΔΕΥΑΒΑ, στον τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης και ενεργειακής αναβάθμισης.

Η κ. Μπακογιάννη με τη σειρά της αναγνώρισε τα πολλά και σημαντικά έργα που είτε έχουν γίνει, είτε έχουν δρομολογηθεί είτε έχουν ωριμάσει από τον Δήμο Πλατανιά, συμφώνησε με την ανάγκη σύσταση  νέων  δομών και περαιτέρω ενίσχυση των υπάρχουσων δομών στα όρια του Δήμου και σχετικά με την υποβολή νέων μελετών είπε ότι θα πρέπει να εξετάζονται κατά περίπτωση.

Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Μαλανδράκη για την αναλυτική και διεξοδική συζήτηση,  που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα. Στην συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν οι Ανττιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Σταματάκης Γιάννης, Καλαϊτζάκης Γιώργος και Μαραγκουδάκη Χρυσούλα καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Μαυρογένης Ευτύχης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather