Στήρηξη από το υπουργείο Υποδομών, στην υπόσταση και τον ρόλο του ΟΑΚ

Στήρηξη από το υπουργείο Υποδομών, στην υπόσταση και τον ρόλο του ΟΑΚ

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Υφυπουργού Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 07/12/2022 στην έδρα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά Χανίων, με την ηγεσία του εποπτεύοντος του Ο.Α.Κ. υπουργείου, να ενημερώνεται διεξοδικά, για όλα τα έργα που εκτελεί ο «οργανισμός» από τη μια μέχρι την άλλη άκρη της Κρήτης.

Ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή την παρουσίαση που του έκαναν τα στελέχη του Ο.Α.Κ.  συνολικά αλλά και ανά Διεύθυνση του «οργανισμού» , από τους Διευθυντές των υπηρεσιών, δείχνοντας αποφασιστικότητα για την δρομολόγηση λύσεων, όπου υπάρχουν «ζητήματα», αλλά και για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση των υπό εκτέλεση έργων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. έθεσε τα κυρίαρχα ζητήματα που πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν αναφορικά με το ενεργειακό κόστος, αλλά και της ενίσχυσης του «Οργανισμού» με προσωπικό. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Παπαδογιάννης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά – και ευχαρίστησε για την συνδρομή του γι’ αυτή την εξέλιξη – τον κ. Καραγιάννη, στο ζήτημα της πρόσφατης έγκρισης του επικαιροποιημένου εσωτερικού κανονισμού του Ο.Α.Κ. που δίνει λύσεις και στο συγκεκριμένο θέμα.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του κ. Καραγιάννη ακόμη, για τα έργα «θωράκισης» του νησιού, απέναντι στα πιθανά έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, εκφράζοντας την βούληση ο «μηχανισμός» να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος, για παν ενδεχόμενο.

Στην σύσκεψη από πλευράς Υπ. Υποδομών, συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, κ. Γιάννης Καρνέσης και ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Έργων , κ. Δημήτρης Αναγνώπουλος, καθώς Διευθυντές των Διευθύνσεων του Ο.Α.Κ.

«Στην Κρήτη έχει σημειωθεί πραγματική πρόοδος σε όλα τα έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μικρά και μεγαλύτερα, ύψους περίπου 3,5 δις. ευρώ και αυτό οφείλεται στη συστηματική δουλειά που γίνεται από όλους. Η Κρήτη, άλλωστε, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό οι Κρητικοί το γνωρίζουν πολύ καλά. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί το έργο μας διαψεύδει όσους γνωρίζουν τους ρυθμούς των δημόσιων έργων και εκτιμούσαν ότι δεν θα προλαβαίναμε να κάνουμε τόσα πράγματα σε τόσο λίγο χρόνο» ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Ο Υφυπουργός κατέληξε λέγοντας: «Η άριστη και ουσιαστική συνεργασία που έχουμε με τον ΟΑΚ έχει συμβάλλει σημαντικά στην ταχεία υλοποίηση του σχεδιασμού μας. Υπάρχει συναντίληψη και ένας τρόπος δουλειάς που ευνοεί όλους και κυρίως την πορεία των έργων. Προχωράμε δυναμικά στις παρεμβάσεις εκείνες που θα δώσουν νέα εικόνα και προοπτικές στην Κρήτη».

«Είχαμε μια ευρύτατη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Υποδομών, τον κ. Καραγιάννη και τους συνεργάτες του. Η στήριξη στο έργο του «Οργανισμού» είναι σημαντική και έμπρακτη. Η εκτίμηση αυτή που δείχνει το Υπουργείο, είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας που υπάρχει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και η κοινή «ματιά» που υπάρχει στην αντίληψη των πραγμάτων. Ο «ρόλος» του Ο.Α.Κ. θα είναι κομβικής σημασίας, στην Αναπτυξιακή «έκρηξη» των επόμενων χρόνων που θα συντελεστεί στο νησί και αυτό μας κάνει όλους υπερήφανους και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, την οποία αξίζει η Κρήτη», υπογράμμισε από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Αμέσως μετά το πέρας της τεχνικής σύσκεψης, στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ., ο Υφ. Υποδομών, πραγματοποίησε αυτοψία στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή συνδετήριου δρόμου της πόλης των Χανίων με τις Μουρνιές, το οποίο ο κ. Καραγιάννης χαρακτήρισε «σημαντικό έργο πνοής για τα Χανιά», ζητώντας παράλληλα από τον ανάδοχο, την «έγκαιρη και πλήρη ολοκλήρωση του, έως την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather