Στην Θυμιανή Παναγιά Σφακίων θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Στην Θυμιανή Παναγιά Σφακίων θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Στην Θυμιανή Παναγιά στα Σφακιά, τόπο κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του καλοκαιριού του 2021 η εναρκτήρια εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για τον καλύτερο συντονισμό του εορτασμού. Ο παριστάμενος Δήμαρχος Σφακίων ενημέρωσε για την πρόοδο των έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης για το Μνημείο και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στη Θυμιανή Παναγία, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, το πρόγραμμά της, τον προγραμματισμό και καταμερισμό εργασιών προκειμένου το σημαντικό αυτό γεγονός  να αποδοθεί και να προβληθεί με τον βέλτιστο τρόπο.

Η σύσκεψη συνεκλήθη από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και πραγματοποιήθηκε παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης Απασχόλησης και Νέας Γενιάς κ. Έφης Κουτεντάκη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Αποδήμου Ελληνισμού κ. Κων/νου Φασουλάκη, της Εντεταλμένης Περιφερειακού Συμβούλου στον τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων κ. Σοφίας Μαλανδράκη Κρασουδάκη, του Δημάρχου Σφακίων κ. Μανούσου Χιωτάκη και των κ.κ. Ανδρέα Μανουσέλη, Νικολάου Αθητάκη και Ευτυχίου Κοπασάκη, Προέδρου, Αντιπροέδρου και Μέλους, αντίστοιχα, και του Συλλόγου Σφακιανών Ν. Χανίων.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather