Στην Κρητική γη επέστρεψε για πάντα ο Μίκης Θεοδωράκης

Στην Κρητική γη επέστρεψε για πάντα ο Μίκης Θεοδωράκης

Στην αγκαλιά της κρητικής γης, αναπαύεται για πάντα από το μεσημέρι της Πέμπτης, ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Η σορός του σπουδαίου Χανιώτη αναπαύεται για πάντα στον τάφο, στο χώρο που ο ίδιος επέλεξε για τελευταία του κατοικία, στο Νεκροταφείο του Γαλατά Χανίων, κοντά στους γονείς και τον αγαπημένο του αδερφό. Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, τώρα θα βρίσκεται ανάμεσα στις «λεμονιές και τις πορτοκαλιές της Κρήτης» που τόσο πολύ αγάπησε και αγαπήθηκε.

Η ταφή του έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, με την παρουσία της οικογένειας του, της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη κ.α

Πλήθος κόσμου συνόδεψε την πομπή από την εκκλησία του χωριού, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία, μέχρι την είσοδο του νεκροταφείου.

Μετά την ταφή, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμήνευσε η Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” με την γνωστό καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση. Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση όταν τραγούδησε το “Μάνα μου και Παναγιά” με τους μουσικούς να κλαίνε και τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Στο πλευρό του Δημήτρη Μπάση με δάκρυα στα μάτια η Μελίνα Ασλανίδου, η Πέγκυ Ζήνα, ενώ στο κοιμητήριο βρέθηκε ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία και Μανώλης Κονταρός.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather