Στην Κρήτη ο διαγωνισμός ελαιολάδου “ATHENA”

Στην Κρήτη ο διαγωνισμός ελαιολάδου “ATHENA”

Η Σητεία είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει φέτος τον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Athena, που θα πραγματοποιηθεί 7-9 Απριλίου.
30 διεθνούς φήμης κριτές αναμένεται να αξιολογήσουν πάνω από 600 δείγματα ελαιολάδου απ’ όλη την υφήλιο.
Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συνθέτουν πιστοποιημένοι δοκιμαστές ελαιολάδου διεθνούς εμβέλειας από την Αργεντινή, την Αυστραλία τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία την Ισπανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, το Μαρόκο, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πορτογαλία, την Τυνησία την Τουρκία και, φυσικά, την Ελλάδα. Οι γευσιγνώστες αναμένεται να αξιολογήσουν πάνω από 600 ελαιόλαδα, προερχόμενα από όλες τις χώρες που πρωταγωνιστούν στην ελαιοπαραγωγή. Πέρυσι, για παράδειγμα, 24 χώρες εκπροσωπήθηκαν στον Athena με δείγματα ελαιολάδου, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Ιαπωνία, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Νότια Αφρική και η Αυστραλία.
Η συμμετοχή στον Athena 2022 και η έναρξη αποστολής δειγμάτων στη διοργανώτρια εταιρεία Vinetum είναι ήδη δυνατή, μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού www.athenaoliveoil.gr.
Ο Athena IOOC 2022 γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σητείας και με θεσμικούς εταίρους τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας και το Επιμελητήριο Λασιθίου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather