Στην κορυφή των ψηφιακών υπηρεσιών ο Δήμος Χανίων σε όλη τη χώρα

Στην κορυφή των ψηφιακών υπηρεσιών ο Δήμος Χανίων σε όλη τη χώρα

Στον Βόλο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Τάσο Αλόγλου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Ψηλά στην ατζέντα του Συνεδρίου βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων, στα οικονομικά των ΟΤΑ και τα κριτήρια κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, στους Δήμους, στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στη λειτουργία των Δήμων, καθώς και στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Δήμων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί από τους Δήμους στους προαναφερθείς τομείς, με τον Δήμο Χανίων να κατατάσσεται πρώτος στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού και ειδικότερα στο κομμάτι των ψηφιακών συναλλαγών των πολιτών με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος επισήμανε ότι: «Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για το σύνολο των Δήμων, δεν μπορώ να μην εκφράσω την ικανοποίησή μου, που ο Δήμος Χανίων είναι ο κορυφαίος Δήμος στο κομμάτι των ψηφιακών συναλλαγών, γεγονός που αποτυπώνει την πολύ σκληρή δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία 3 χρόνια στις υπηρεσίες μας».

Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στις εργασίες του Συνεδρίου επισημαίνοντας πως: «στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ καταγράφηκε με ξεκάθαρο τρόπο η κοινή αγωνία των αυτοδιοικητικών της χώρας για διεκδικήσεις και για θέματα, που θα ενδυναμώσουν τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι απαντήσεις που λάβαμε δεν μας ικανοποίησαν, καθώς δεν ήταν σαφείς οι δεσμεύσεις ως προς τις προτάσεις που υποβάλλαμε σε μία σειρά από θέματα, μεταξύ άλλων σχετικά με το κομμάτι της καταστατικής θέσης των αιρετών, το τέλος ταφής, το κομμάτι της στελέχωσης των ΟΤΑ, μείωσης της γραφειοκρατίας κ.α.».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather