Στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων ο Γιάννης Μανούσακας

Στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων ο Γιάννης Μανούσακας

Την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της ΠΕ Χανίων επισκέφθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Μανούσακας Βλαντάς, όπου είχε ενημερωτική συνάντηση με την προϊσταμένη, Μάνια Μυλωνάκη.

Ο κ. Μανούσακας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Με την Κα Μυλωνάκη και την υπηρεσία αγροτικής ανάπτυξης, τα τελευταία 4 χρόνια, είχαμε άριστη συνεργασία για όλα τα θέματα του πρωτογενούς τομέα των Χανίων.

Μας ενημέρωνε για κάθε θέμα το οποίο έπρεπε να γνωρίζουμε και ενεργούσαν άμεσα σε κάθε πρόβλημα που μεταφέραμε στην υπηρεσία.

Τα Χανιά έχουν την δυνατότητα να παράγουν πλήθος προϊόντων, εξαιρετικής ποιότητας, καθώς το κλήμα ευνοεί την ανάπτυξη πολλών διαφορετικών ποικιλιών.

Ο στόχος της επόμενης μέρας, περιλαμβάνει την σωστή ενημέρωση, παρακολούθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, κατάρτιση των ενδιαφερομένων, ώστε να αποφεύγονται αστοχίες και νέες ασθένειες που ταλαιπωρούν τον τομέα.
Οπωροκηπευτικά, λάδι, μέλι, γάλα, κρέας και άλλα προϊόντα, μπορούν να κυριαρχήσουν στην αγορά, με εξωστρέφεια, κυκλική οικονομία, απορρόφηση προϊόντων από τον τουριστικό κλάδο, ώστε οι νέες γενιές να επιστρέψουν στην πρωτογενή παραγωγή, μιας και θα υπάρχει προσοδοφόρο μέλλον.

Η Περιφέρεια Κρήτης με τις υπηρεσίες της, είναι και θα είναι κοντά στον Αγροτοκτηνοτρόφο των Χανίων, για να μπορεί να σταθεί ισάξια απέναντι στον ανταγωνισμό, μιας και σχεδόν όλα τα κόστη είναι αυξημένα λόγο των θαλάσσιων μεταφορών.

Παλέψαμε και καταφέραμε να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο για την Κρήτη, όπως θα πιέσουμε να διεκδικήσουμε οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο για τον πρωτογενή τομέα μας.»

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather