Στα Βαρδούσια Όρη ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων

Στα Βαρδούσια Όρη ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων θα διοργανώσει τετραήμερη εξόρμηση, για να συμμετάσχει με πολυμελή ομάδα, η οποία θα περιλαμβάνει μέλη του, καθώς και μεγάλα παιδιά και εφήβους, στην 80η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση, την οποία συνδιοργανώνουν ο Ε.Ο.Σ. Άμφισσας και η Ε.Ο.Ο.Α., στην οροσειρά των Βαρδουσίων, στην κορυφή Κόρακας, υψ. 2.495 μ., στον νομό Φωκίδας, στις 23 και 24 Ιουλίου 2022. Η εκδήλωση θα δώσει μία ευκαιρία συνάντησης ορειβατών και πεζοπόρων, όλων των ηλικιών, στα μονοπάτια των Βαρδουσίων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ετήσια αυτή γιορτή, που συγκεντρώνει τους φίλους του βουνού και της ορεινής φύσης, από όλη την Ελλάδα.

Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 22/07/2022 το βράδυ με το πλοίο και η επιστροφή την Τετάρτη 27/07/2022 το πρωί.

Οι συμμετέχοντες, το Σάββατο το μεσημέρι, θα ανέβουν από το χωριό Αθανάσιος Διάκος, στην τοποθεσία «Πιτιμάλικο», που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.980 μέτρων, όπου εκεί θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Συγκέντρωσης και η διανυκτέρευση σε σκηνές. Οι συμμετέχοντες ανάλογα με την φυσική τους κατάσταση, αλλά και την εμπειρία τους, την Κυριακή το πρωί, θα πραγματοποιήσουν ανάβαση στην κορυφή Κόρακας, σε υψ. 2.495 μέτρων, όπου θα γίνει η κεντρική τελετή της 80ης Π.Ο.Σ..

Η εξόρμηση του Συλλόγου, μετά το πέρας των εκδηλώσεων της 80ης Π.Ο.Σ., θα συνεχιστεί για δυο ημέρες, με πεζοπορία, περιήγηση και άλλες δράσεις σε όμορφες περιοχές στα όρια του νομού Ευρυτανίας, έχοντας σαν βάση το ορεινό χωριό Κρίκελλο σε υψ. 1.120 μέτρα. Την Δευτέρα οι συμμετέχοντες, από το χωριό Ροσκά θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία (ποταμο διάσχιση – river trekking) στο Φαράγγι Πάντα Βρέχει, πλατσουρίζοντας στα νερά του Κρικελλοπόταμου. Την Τρίτη το πρωί θα βρεθούν στην πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας στο πανέμορφο Καρπενήσι, τον κατεξοχήν χειμερινό προορισμό της Ελλάδας, για περιήγηση και ξεκούραση!

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο με την προκαταβολή του μισού αντίτιμου συμμετοχής μέχρι και την Δευτέρα 18/07.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather