Στα Χανιά το 11ο Διεθνές Συμβουλευτικό Συνέδριο «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στα Χανιά το 11ο Διεθνές Συμβουλευτικό Συνέδριο «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» συμμετείχε στο 10o διεθνές συμβουλευτικό Forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξήχθη μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου στο Κutaisi της Γεωργίας. Ο Πρόεδρος του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» παρουσίασε, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου το 11ο διεθνές Forum που θα διεξαχθεί στα Χανιά 5-7 Οκτωβρίου 2022.

Παρακολουθήστε την σχετική παρουσίαση:

Το φετινό Συνέδριο στο Κutaisi της Γεωργίας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, εξαιτίας των μέτρων για τον Covid19, ενώ προβλήθηκε και online για όλους όσοι επιθυμούσαν να το παρακολουθήσουν. Εκτιμάται πως οι συμμετέχοντες ήταν περισσότεροι από 500, ενώ το Συνέδριο το παρακολούθησαν από τουλάχιστον 49 χώρες. (Μπορείτε να δείτε τα βίντεο από τις ημέρες του συνεδρίου στο https://www.facebook.com/CultureRoutes)

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόταση φιλοξενίας του σημαντικότατου Διεθνούς Συνεδρίου στα Χανιά είχε προτείνει το 2017, στη Λούκα της Ιταλίας, ο Βασίλης Σταθάκης, πρόταση που αμέσως υποστηρίχθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟT, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, & το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία στο Κutaisi της Γεωργίας ήταν ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, ο Γιώργος Καλαμαντής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Βασίλης Σταθάκης, Πρόεδρος του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather