Στα Χανιά ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος πεζοπορίας Sylvain Bazin

Στα Χανιά ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος πεζοπορίας Sylvain Bazin

Με τον Γάλλο δημοσιογράφο Sylvain Bazin, αρχισυντάκτη και συνεργάτη σημαντικών εντύπων και ιστοτόπων  καθώς και συγγραφέα σειράς εκδόσεων για την πεζοπορία στη Γαλλία, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής.

Σε συνέχεια της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με την μεγάλη έκθεση για τον πεζοπορικό τουρισμό στη Λυών της Γαλλίας (Salon du Randonneur) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Μάρτιο, ο Γάλλος δημοσιογράφος επισκέφθηκε για δύο εβδομάδες τα Χανιά, διέσχισε το Φαράγγι της Σαμαριάς καθώς και το σύνολο του δικτύου των μονοπατιών του Αποκόρωνα (Chania Trails-Apokoronas, που αποτελείται από 12 διαδρομές συνολικού μήκους 120 χιλιομέτρων) τα οποία ολοκληρώνονται αυτό το διάστημα μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τον Δήμο Αποκορώνου.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Δημήτρης Μιχελογιάννης, αποφασίστηκαν οι στοχευμένες δράσεις προβολής των Χανίων ως πεζοπορικός προορισμός στη Γαλλία για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση θα δημοσιευθούν άρθρα προβολής στα γαλλόφωνα θεματικά έντυπα και ιστοτόπους για την πεζοπορία. Επιπρόσθετα θα παρουσιαστεί από τον Sylvain Bazin στην έκθεση της Λυών τον Μάρτιο του 2023 η εμπειρία της επίσκεψης-διάσχισης των μονοπατιών του Αποκόρωνα, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ειδικός πολιτιστικός οδηγός για αυτά με έμφαση στις εμπειρίες που μπορεί να συναντήσει ο επισκέπτης κατά τη διάσχισή τους.

Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν από της Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με την υποστήριξη και της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης.

Ο Αντιπερφερειάρχης δήλωσε ότι η φύση της ενδοχώρας της Κρήτης, σε συνδυασμό με την ιστορία και τον πολιτισμό των ανθρώπων της περιοχής, αποτελούν ισχυρό κίνητρο για δράσεις όπως αυτήν που προωθούν το στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης, πάντοτε σε συνεργασία με το Δήμο και τους άλλους τοπικούς Φορείς.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather