Σήμερα η πρεμιέρα της ταινίας μικρού μήκους για τα 85 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου

Σήμερα η πρεμιέρα της ταινίας μικρού μήκους για τα 85 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου

Ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας μικρού μήκους, παραγωγής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», για τα 85 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου πολιτικού. Συμμετέχουν επίσης οι Μιχάλης Αεράκης και Αναστασία Γκολέμα. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Θεολόγη.

Η ταινία θα μεταδοθεί ανήμερα της επετείου, σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 8 μ.μ., από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης. Επίσης, από την ίδια μέρα θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης ERTflix, στην κατηγορία «Η ΕΡΤ θυμάται/Σπουδαίοι Έλληνες» (προσβάσιμη μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.ertflix.gr/category/archeio/spoydaioi-ellines και από τηλεοράσεις smart), καθώς και στo κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=AZB8lw-8YOI ενώ το επόμενο διάστημα θα μεταδοθεί από την Τηλεόραση της Βουλής.

Η ταινία, διάρκειας 17 λεπτών, έχει τίτλο «85 χρόνια χωρίς τον Ελευθέριο Βενιζέλο» και αναφέρεται στις τελευταίες μέρες της ζωής του. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά, στους χώρους της Οικίας-Μουσείου Βενιζέλου στη Χαλέπα και στον Προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι όπου βρίσκεται ο τάφος του. Βασίζεται στη βιογραφία «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης» του γενικού διευθυντή του Ιδρύματος Νικόλαου Παπαδάκη (Παπαδή), η οποία κυκλοφόρησε το 2017 από το Ίδρυμα και τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Βιβλιοπωλείον της Εστίας και το 2020 από το Ίδρυμα και την εφημερίδα «Η Καθημερινή», γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση.

Παρακολουθήστε ένα σύντομο βίντεο με συνεντεύξεις των συντελεστών και στιγμιότυπα από τα γυρίσματα που είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather