Σημαντικό βήμα στην αξιοποίηση του χώρου της πισίνας του πρώην Ξενία, στην Δυτική Τάφρο

Σημαντικό βήμα στην αξιοποίηση του χώρου της πισίνας του πρώην Ξενία, στην Δυτική Τάφρο

Εκδόθηκε η Διαπιστωτική Πράξη Νομιμότητας των υφιστάμενων κατασκευών του χώρου της Πισίνας του πρώην Ξενία Χανίων, μετά από παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και συνεργασία του με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Χανίων.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Φραγκάκης σημειώνει: “Με την ΑΠ1361/28.01.2022 απόφαση πιστοποιείται πλέον η νομιμότητα των λουτρικών εγκαταστάσεων, του αναψυκτήριου και των άλλων διαμορφώσεων της έκτασης οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από τον ΕΟΤ. Πρόκειται για μία εξέλιξη αποφασιστικής σημασίας προκειμένου να προχωρήσει η ανάδειξη και η αξιοποίηση ενός χώρου στην καρδιά της παλιάς πόλης των Χανίων ο οποίος παραμένει εγκαταλειμμένος και απαξιωμένος επί πολλά χρόνια. Με την έκδοση της Διαπιστωτικής Πράξης ικανοποιείται ένα μακροχρόνιο αίτημα του Δήμου Χανίων, διευκολύνεται η ανάπλαση του χώρου και η απόδοσή του στην τοπική κοινωνία”.

Η πισίνα κάτω από το ξενοδοχείο Ξενία, την δεκαετία του 1970.

Με αφορμή την έκδοση της Απόφασης του Υπουργείου Τουρισμού ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ δήλωσε τα εξής: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από αρκετά χρόνια ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Χανιώτικης κοινωνίας. Με τη Διαπιστωτική Πράξη Νομιμότητας που εξέδωσε το Υπουργείο Τουρισμού ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση και αξιοποίηση ενός εμβληματικού χώρου στην είσοδο του Ενετικού Λιμένα των Χανίων. Είχα χειριστεί αρχικά το θέμα κατά την περίοδο της θητείας μου στον Δήμο Χανίων και, παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τις αγκυλώσεις που αντιμετωπίσαμε, καταφέραμε να γίνει πλέον το αποφασιστικό βήμα για την ανάδειξη του χώρου της Πισίνας του Ξενία. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια που από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων -ιδιαίτερα του Τμήματος Παλιάς Πόλης- που δούλεψαν συστηματικά για να ολοκληρωθεί επιτυχώς μία εξαιρετικά επίπονη διαδικασία. Εύχομαι από εδώ και πέρα να προχωρήσει και η ανάπλαση του χώρου κατ’ εφαρμογήν της υφιστάμενης αρχιτεκτονικής μελέτης, ώστε σύντομα κάτοικοι και επισκέπτες να μπορούν να χαρούν ένα από τα πιο όμορφα σημεία των Χανίων”.                     

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather